|
16 липня відзначив своє 85-річчя завідувач кафедри технології жирів та продуктів бродіння НТУ «ХПІ», д. т. н., професор Ф. Ф. Гладкий. Федір Федорович, випускник ХПІ 1955 року, до 1962 року працював у харчовій промисловості України. ХПІ присвятив понад 50 років свого життя, пройшовши шлях від аспіранта до завідувача кафедри (з 1979 р.). Відомий вчений продовжує традиції сучасної наукової школи в галузі хімії і технології жирів, що започаткована в 30-х роках минулого століття видатним вченим-педагогом Борисом Тютюнніковим. Його наукові дослідження присвячені удосконаленню технологічного процесу виробництва та переробки жирів, створенню нових матеріалів і технологій їх виробництва. Професор Ф. Ф. Гладкий – керівник держбюджетних науково-дослідних тем за фундаментальними та прикладними дослідженнями, які координує МОН України. Вчений підготував одного доктора та 9 кандидатів наук, зараз здійснює керівництво двома аспірантами, виконував обов’язки голови, заступника голови та члена спеціалізованої вченої ради Д64.050.05.
Бажаємо Вам, шановний Федоре Федоровичу, міцного здоров’я, нових наукових досягнень, перспективних освітніх проектів, натхнення та щастя!
Ректорат, колектив кафедри технології жирів та продуктів бродіння