О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

«Втілюйте мрії у життя!»


#12-13 от 25.06.2018

Перемагати Дар’ї Пилипенко – студентці кафедри біотехнології, біофізики та аналітичної хімії (ХТ-52бм(О)) – не звикати. На 4 і 5 курсах вона у складі команди нашого університету брала участь у Всеукраїнській олімпіаді з біотехнології, яка відбулася в Києві. Два рази поспіль харківські політехніки посіли на турнірі 2 місце. Політехніки повернулися до Харкова переповненими враженнями не тільки від олімпіади, а й від фармацевтичних підприємств та вузів столиці. У минулому році Дар’я була визнана «кращим учасником науково-дослідної роботи студентів» НТУ «ХПІ», відповідний диплом їй вручив ректор Є. І. Сокол напередодні Міжнародного Дня студентів. Крім цього, героїня цієї публікації – неодноразовий учасник вузівських конференцій, а тези її доповідей були опубліковані у спеціальних наукових збірках.

«На Харківський регіональний конкурс студентських наукових робіт я представила магістерську роботу, присвячену вивченню наноформи препарату для використання у кардіології, – розповідає Дар’я. – Під керівництвом д. фарм. н., професора Юрія Михайловича Краснопольського отримала зразок препарату в наноформі та перевірила його ефективність у модельних експериментах на тваринах. Ми відтворили модель аритмії у кроликів та за допомогою кардіограми стежили, наскільки швидко відновлюється серцевий ритм. У підсумку було підтверджено, що наша розробка сприяла збільшенню ефективності діючої речовини, а в порівнянні зі стандартними синтетичними препаратами має меншу побічну дію».

Дар’я Пилипенко закінчує наш університет з «червоним» дипломом та планує вступати до аспірантури: «Хочу побажати всім студентам Політеху, а особливо першокурсникам, займатися тією справою, яка їм цікава, шукати можливості для самореалізації. Не треба боятися щось змінити, адже що може бути приємнішим, ніж коли ти втілюєш свої мрії у життя!»

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет