О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Насолоджуйтесь студентськими роками!


[Артем Харченко]
#12-13 от 25.06.2018

Шість років тому я закінчив Кіровоградський колегіум та обрав для подальшого навчання Харківський політехнічний інститут. Ще до вступу мені було відомо про його наукові напрями, потенціал та якісну підготовку фахівців. Я обрав спеціальність «Комп’ютерна інженерія» на кафедрі обчислювальної техніки та програмування, оскільки мені дуже подобалось вивчати інформатику, математику та фізику у школі, а також мене вразила значна кількість науково-дослідницьких напрямів та перспективні можливості роботи за фахом.

Сьогодні я вже закінчив навчання в магістратурі. Студентські роки у ХПІ виявилися незабутніми та насиченими яскравими подіями. У 2018 році я посів 1 місце у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з напряму «Інформатика і кібернетика», який відбувся у Вінницькому національному технічному університеті. А ще я зайняв 2 місце у Міжнародному конкурсі «Black Sea Science», секція «Автоматизація», та 1 місце у Харківському регіональному конкурсі студентських наукових робіт. Став також переможцем відбіркових етапів Міжнародної олімпіади у сфері інформаційних технологій «IT-Планета 2017/18», посів 1 місце в Україні в конкурсі компанії Huawei «Технології і компоненти хмарної інфраструктури». Дослідження, які виконувалися у даних роботах, присвячені розробці бортових комп’ютерних систем керування швидкісним рухомим складом Укрзалізниці.

У травні 2017-го я здобув 3 місце на Всеукраїнському форумі студентів політехнічних інститутів, а пізніше, восени, був відзначений ректором нашого університету та отримав звання «Кращий учасник науково-дослідної роботи» (на знімку). Впевнений, що отримані перемоги неможливі без сумлінної підготовки, тому, починаючи ще з першого курсу, я активно навчався та щорічно брав участь у 2–3 міжнародних конференціях. Я щиро вдячний своєму науковому керівнику – вченому секретарю НТУ «ХПІ», д. т. н., професору Олександру Юрійовичу Заковоротному за підготовку та підтримку впродовж усіх років навчання. У свій час мене привабила практична цінність курсу «Основи обчислювального інтелекту», де ми познайомилися, та дослідження, якими він займається.

Висловлюю подяку також професорам Валерію Дмитровичу Дмитрієнку та Валентину Івановичу Носкову за допомогу та консультації при проведенні досліджень. Вельми вдячний рідній кафедрі та факультету, які крім організації навчального процесу, дають можливість розвиватися всебічно: культурно-масові заходи, секції, наукові конференції та олімпіади, де я знайшов багато нових друзів та знайомих. Окремо дякую кафедрі економічної кібернетики та маркетингового менеджменту, де зараз здобуваю другу вищу освіту та готуюся до захисту дипломної роботи також (керівник – професор В. Я. Заруба).

Восени я хотів би вступити до аспірантури та продовжити наукові дослідження. Бажаю всім політехнікам плідного навчання, наснаги та творчих успіхів, а майбутнім абітурієнтам – приєднатися до нашої сім’ї політехніків та насолоджуватися прекрасними студентськими роками!

Артем Харченко, студент групи КІТ-22м.

А ось як прокоментував успіхи свого студента професор О. Ю. Заковоротний: «Ще на 3 курсі Артем зацікавився науковою роботою, якою займаються спеціалісти лабораторії електронного моделювання і систем автоматизованого проектування кафедри обчислювальної техніки та програмування. За ці роки він брав участь у багатьох розробках нашої лабораторії, частина результатів досліджень увійшла в мою докторську дисертацію. У цьому році Артем буде вступати до аспірантури, де під моїм керівництвом продовжить займатися тематикою своєї майбутньої кандидатської дисертації».

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет