О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Присвячена ювілею


#12-13 от 25.06.2018

31 травня – 1 червня на факультеті міжнародної освіти НТУ «ХПІ» відбулась Міжнародна науково-методична конференція «Навчання іноземних студентів у вищій школі: традиції і перспективи», присвячена 45-річчю заснування підготовчого факультету для іноземних громадян. У конференції брали участь понад 100 осіб, які представляли не тільки заклади вищої освіти з Харкова, але й з інших вишів України. Високий міжнародний статус цього форуму визначається наявністю серед учасників представників Австрії, Китаю, Лівану, Туркменістану.

На конференції було багато почесних гостей, зокрема: керівництво університету на чолі з ректором НТУ «ХПІ», професором Є. І. Соколом; директори інститутів та факультетів НТУ «ХПІ»; проректори, декани та співробітники, які працювали на підготовчому факультеті у минулому; представники багатьох закладів вищої освіти Харкова.

До початку конференції відбулося урочисте відкриття нового комп’ютерного класу ректором університету. Комп’ютери для цього класу було надано контрактерами-спонсорами, а ремонт приміщення здійснювався під керівництвом проректора НТУ «ХПІ» І. М. Гасанова.

Святкові заходи розпочалися виступом студентів-іноземців, які продемонстрували блискуче володіння українською і російською мовами у казці «Муха-цокотуха» і неабияку акторську майстерність.

Учасники конференції працювали у 3 секціях: «Українська/російська мова як іноземна і методика її викладання», «Викладання природничих дисциплін іноземним студентам і питання міжпредметної координації», «Підручники та навчальні посібники для іноземців: принципи створення, зміст, структура»; під час секційних засідань було заслухано та обговорено 15 доповідей.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет