О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Знання + досвід = перемога


#11 от 14.06.2018

Можна з упевненістю сказати, що Павло Ситников (МІТ-64 (МТ) – один з найактивніших студентів нашого університету. Йому притаманні такі рідкісні в наш час якості як допитливість, справжня зацікавленість в обраній спеціальності. Хлопець є постійним учасником і призером різних студентських олімпіад. Нещодавно, наприклад, він посів ІІІ місце у XII Харківському регіональному конкурсі студентських наукових робіт.

Цей рік важливий для Павла тим, що у червні він захистив диплом бакалавра на тему «Розробка технології наварки шипів «коротким циклом» на охолоджувальні системи теплоенергетики» (керівник – д. т. н., професор М. Г. Єфіменко). Тепер він збирається продовжити навчання в магістратурі.

«Я вже не вперше беру участь у олімпіадах та конкурсах, – розповідає Павло. – У квітні мені пощастило поїхати до Маріуполя у Приазовський державний технічний університет (ПДТУ). Там вже вчетверте зібралися учасники II етапу Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Технології та устаткування зварювання».

Урочисте відкриття олімпіади відбулося на кафедрі автоматизації та механізації зварювального виробництва («АтаМЗВ») ПДТУ. Зі студентами спілкувалися і ректор ПДТУ д. т. н., професор В. С. Волошин, і голова організаційного комітету олімпіади – директор Інституту металургії і зварювання ПДТУ, д. т. н., професор В. О. Роянов. В’ячеслав Олександрович із задоволенням відзначив, що тут зустрілися 70 студентів з 14 провідних вищих навчальних закладів України: Національного технічного університету «КПІ імені Ігоря Сікорського», НТУ «ХПІ», «Львівської політехніки», Державного вищого навчального закладу «Приазовського державного технічного університету», Донбаської державної машинобудівної академії, Херсонського філіалу Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова, Дніпровського державного технічного університету та інших.

Нам довелося виконувати комплекс досить складних завдань на актуальні теми, присвячені технології та обладнанню зварювального виробництва. Ці завдання передбачали глибокі теоретичні знання зі зварювальних дисциплін («Теорія зварювальних процесів», «Технологія та обладнання зварювання плавленням», «Опір матеріалів», «Матеріалознавство») та практичний досвід зварювальника – вміння розраховувати навантаження зварної конструкції, аналіз технічних характеристик джерела живлення, знання фізико-хімічних процесів у зварній ванні, розрахунок режимів зварювання, розгляд матеріалу на зварюваність та багато іншого. Теоретичний блок містив 65 тестових завдань, а практичний – 20.

І ось настав святковий момент нагородження переможців! Вони отримали дипломи І, ІІ та ІІІ ступенів та подарунки від ПАТ «Метінвест-Промсервіс», які вручив головний зварювальник підприємства Олександр Гладков. Я одержав диплом ІІІ ступеня. У командному змаганні команда НТУ «ХПІ», капітаном якої мені довелося стати, посіла почесне 3 місце.

Ми дуже вдячні за якісну підготовку до олімпіади нашим викладачам, професорам В. В. Дмитрику, М. Г. Єфіменку, В. Л. Хавіну, доцентам В. П. Маршубі, Б. В. Ситникову, О. В. Крахмальову. Щиро дякуємо д. т. н., професору В. О. Роянову, всьому колективу кафедри «АтаМЗВ»і особисто її завідувачу, д. т. н., професору Володимиру Миколайови-чу Матвієнку за теплий прийом у ПДТУ, цікаву пізнавальну екскурсію залами та лабора-торіями кафедри та містом Маріуполь!»Павло Ситников.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет