О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Фотовиставка «1917–2017. Сто років війни за незалежність»


[Олександр Сінько]
#8 от 26.04.2018

30 березня у Військовому інституті танкових військ НТУ «ХПІ» завершила свою роботу пересувна тематична фотовиставка «1917–2017. Сто років війни за незалежність», яка проводилася за підтримки та ініціативи Головного управління морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України.

Експозиції виставки були присвячені історичним подіям в Україні 1917–1921 років минулого сторіччя. Протягом останніх десяти днів військовослужбовці та працівники навчального закладу ознайомилися з історією армії Української Народної Республіки, героїчною боротьбою українського народу за свою державу та діяльністю видатних державних керівників і військових полководців того часу.

Значна увага відвідувачів фотовиставки була прикута до експозицій, які відображали розвиток військової структури та різноманітні військові формування 1917–1921 років.

Переглядаючи фото, можна простежити за тим, як боротьба за ідеї української державності та соборності часів Української революції була продовжена в наступні десятиліття і привела до проголошення у 1991 році незалежності України. Боротьба за незалежність держави продовжується й нині, на четвертому році неоголошеної війни Росії проти України, що розпочалася навесні 2014 року. Однак, українці завжди демонстрували свою волелюбність та незламність. Тому ми, пам’ятаючи уроки минулого, маємо вистояти та перемогти ворога сьогодні.

Олександр Сінько, ТВО заступника начальника інституту з морально-психологічного забезпечення, начальник відділення, підполковник.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет