Хрест Слави захисникам Вітчизни

[Олег Карлов, старший офіцер відділення морально-психологічного забезпечення, майор]
#8 от 26.04.2018

З ініціативи керівництва Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» та Військового інституту танкових військ НТУ «ХПІ» на території військового навчального закладу у 2018 році планується встановити монумент учасникам антитерористичної операції.

Це рішення підтримали й представники волонтерських організацій Харкова.

Під час робочої зустрічі за участі представників університету та інституту, а також волонтерських організацій і авторів композиції, що проходила у Військовому інституті танкових військ НТУ «ХПІ», в листопаді 2017 року було обрано місце для встановлення монументу.

На засіданні Вченої ради ХПІ 30 березня 2018 року затверджено рішення щодо створення на території Військового інституту танкових військ монумента «Хрест Слави захисникам Вітчизни».

Славетний військовий навчальний заклад має великі бойові та героїчні традиції. З його стін вийшли справжні мужні захисники Батьківщини. Воїни-танкісти громили ворога у часи Другої Світової війни, визволяли Україну і безпосередньо Донбас від фашистських загарбників, брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської аварії, миротворчих місіях, а нині й в зоні проведення АТО. Серед випускників є багато офіцерів, які відзначені державними та відомчими нагородами, четверо з них стали Героями України (двоє − посмертно), вони на полі бою продемонстрували притаманні справжньому офіцеру якості, що виховуються в нашій Альма-матер − Силу! Відвагу! Честь!

Сьогодні в інституті служать і навчаються понад двісті військовослужбовців, що мають бойовий досвід, отриманий під час проведення АТО.

Все зазначене вище свідчить про те, що вихованці нашого славетного навчального закладу заслужили пошану й повагу, захищаючи мир і спокій українського народу та суверенітет і територіальну цілісність України. Дуже символічно, що монумент «Хрест Слави захисників Вітчизни» буде зведений саме на території Військового інституту танкових військ НТУ «ХПІ» і стане гідним внеском у шляхетну справу підготовки майбутніх офіцерів для Збройних Сил України.

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет