О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Мудрий керівник і приклад для наслідування


#8 от 26.04.2018

22 квітня свій ювілей святкував завідувач кафедри історії науки та техніки професор Володимир Скляр. Колектив кафедри щиро вітає його з цією чудовою датою!

Володимир Миколайович Скляр є знаним фахівцем у галузі етнології, українознавства та історії науки і техніки не лише в Харкові та Києві, а й поза межами України. Залучається як експерт у теле-радіо передачах з означеної тематики.

Випускник Харківського університету 1985 р. пов’язав своє наукове життя з НТУ «Харківський політехнічний інститут», де пройшов шлях від викладача до завідувача кафедри. У 2012–2015 рр. професор В. М. Скляр був головою спеціалізованої вченої ради, є членом рад із захисту кандидатських та докторських дисертацій, неодноразово виступав опонентом. Під його керівництвом захищені одна докторська, 5 кандидатських дисертацій та ще дві аспірантки готуються до захисту. В. М. Скляр є головою методичної комісії Методичної ради НТУ «ХПІ» з розвитку та вдосконалення роботи кафедр суспільно-гуманітарного напряму. Член редколегій: «Історія науки і техніки» (Київ) та Тематичного випуску «Актуальні питання історії України» Вісника НТУ «ХПІ». Автор понад 100 публікацій, зокрема трьох індивідуальних монографій.

Попри суцільну зайнятість та працелюбство Володимир Миколайович залишається надзвичайно чуйною, відкритою та щирою людиною, патріотом своєї країни та політехнічного університету, любов до якого прищеплює своїм студентам через курс «Історія НТУ «ХПІ».

Крім того він є люблячим батьком не лише для рідних дітей, а й для аспірантів та докторантів.

У зв’язку з ювілейною датою колектив кафедри бажає Володимиру Миколайовичу життєвої наснаги, невичерпного джерела для натхнення, нових звершень та довголіття!

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет