О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

У Вченій раді


#6 от 28.03.2018

23 лютого відбулося чергове засідання Вченої ради університету
під головуванням голови Вченої ради, професора Л. Л. Товажнянського та за участі ректора, професора Є. І. Сокола.

Диплом професора НТУ «ХПІ був вручений Яні Анатоліївні Максименко (кафедра загальної економічної теорії).

Диплом кандидата наук отримали Валерія Вікторівна Ананьєва (органічного синтезу та нанотехнологій) та Ігор Анатолійович Катюха.

Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» нагородив грамотами та дипломами Дмитра Гончарова, Ірину Єремєєву, Захара Парахіна, Анну Сокорєву та Анну Шокало за доповіді, зроблені на XXІ студентській науково-практичній конференції «Україна: історія, культура, пам’ять».

Про якість підготовки фахівців за результатами зимової сесії членам Вченої ради доповів проректор, професор Р. П. Мигущенко. За результатами обговорення цього питання був затверджений план подальших дій.

На засіданні були затверджені заходи зі збільшення кількості іноземних студентів та аспірантів і покращення якості їх підготовки, які запропонував проректор, професор Г. С. Хрипунов.

Вчена рада затвердила методику розподілу штатів навчально-педагогічних працівників між кафедрами НТУ «ХПІ» з урахуванням кредитного обсягу навчальних дисциплін, контингенту студентів та додаткових чинників (доповідач – професор Б. В. Клименко).

Вчена рада підтримала висунення Інститутом електродинаміки НАН України на здобуття Державної премії України в галузі науки і техніки 2018 року роботи «Розробка та створення електротехнологічного комплексу виробництва кабельних систем на напругу до 400 кВ». З цього приводу доповідь зробив проректор, професор Ю. І. Зайцев. Вчена рада підтримала його пропозицію про включення кандидатури завідувача кафедри електроізоляційної та кабельної техніки, д. т. н., професора А. Г. Гурина до складу авторського колективу названої роботи.

Вчена рада ухвалила рішення про представлення на здобуття премії Верховної Ради України найталановитішим молодим вченим у галузі фундаментальних і прикладних досліджень та науково-технічних розробок робіт докторанта НТУ «ХПІ», с. н. с. кафедри технічної електрохімії А. О. Майзеліс та к. філ. н., доцента кафедри інтелектуальних комп’ютерних систем Є. В. Купріянова.

Вчена рада підтримала представлення до вченого звання професора М. М. Резинкіної (кафедра теоретичних основ електротехніки).

Вчена рада підтримала призначення на посаду завідувача кафедри менеджменту зовнішньоекономічної діяльності та фінансів д. е. н., професора В. А. Міщенка; на посаду професора кафедри систем і процесів управління д. т. н., професора Ю. М. Андрєєва; на посаду професора кафедри автомобіле- і тракторобудування д. т. н., професора В. Р. Мандрику. Доповідь з цього приводу зробив ректор Є. І. Сокол.

Вчена рада заслухала звіт голови спеціалізованої вченої ради Д 64.050.05 професора І. М. Демидова, затвердила атестацію наукової роботи стипендіатів, які отримують стипендію Кабінету Міністрів України для молодих вчених.

Вчена рада затвердила типове положення про факультет (навчально-науковий інститут); Положення про навчання студентів за індивідуальним графіком, а також положення про Військовий інститут танкових військ НТУ «ХПІ» і його навчальні плани і програми. Вчена рада ухвалила рішення відкрити нову освітню програму бакалаврського рівня «Облік і аудит у міжнародному бізнесі», затвердила навчальні плани для підготовки іноземних студентів за спеціальністю «Облік і оподаткування», а також освітньо-наукову програму та навчальний план підготовки докторів філософії зі спеціальності «Менеджмент»; звіт про акредитаційний самоаналіз з кількох спеціальностей.

Про підготовку нової редакції Статуту НТУ «ХПІ» для затвердження на конференції трудового колективу університету доповів проректор, професор Ю. І. Зайцев.

Вчена рада ухвалила надання права наукового керівництва аспірантами та затвердила теми докторських дисертацій науковцям нашого університету.

Вчена рада рекомендувала до друку цілу низку наукових видань науковців нашого університету.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет