Перспективна співпраця

[Альона Тульська, заступник директора ННІХТІ]
#6 от 28.03.2018

На знімку: доцент кафедри загальної хімії ХНУБА Наталія Саєнко і завідувач кафедри технології переробки нафти, газу та твердого палива НТУ «ХПІ» Денис Мирошниченко.

З метою підвищення ефективності наукової роботи та розширення наукового співробітництва між провідними університетами Харківщини Національним технічним університетом «Харківський політехнічний інститут» (НТУ «ХПІ») та Харківським національним університетом будівництва та архітектури (ХНУБА) була укладена угода «Про координацію науково-технічного співробітництва на 2018–2022 роки».

Науково-технічна співпраця двох університетів здійснюється в рамках актуальних досліджень, що виконуються кафедрою загальної хімії ХНУБА та кафедрою «Технологія переробки нафти, газу та твердого палива» НТУ «ХПІ» з метою вивчення реологічних властивостей нафтопродуктів, основ реології дисперсних систем та впровадження в навчальний процес сучасних технологій досліджень.

Очікуваними результатами співробітництва між науковцями є удосконалення методики експериментального визначення реології поведінки нафтопродуктів і дисперсних систем під дією різних термічних показників, залежно від складу сумішей і впливу спеціальних добавок при розробці матеріалів з необхідними технологічними і експлуатаційними властивостями.

Сторони обмінюються інформацією про сучасний стан розробки в галузі вивчення та удосконалення реологічних властивостей нафтопродуктів, основ реології дисперсних систем та спільно проводять експериментальні дослідження.

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет