О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Вітаємо!


#6 от 28.03.2018

Ректор НТУ «ХПІ» Є. І. Сокол – Почесний доктор Грузинського технічного університету!

Рішення про присвоєння цього звання ректору Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут», члену-кореспонденту Національної академії наук України, професору Євгену Івановичу Соколу ухвалила Вчена рада ГТУ.

14 лютого, під час візиту Є. І. Сокола та проректора Г. С. Хрипунова до Грузинського технічного університету, між двома вузами був підписаний Меморандум про співпрацю в освітній та науково-дослідницькій сфері.

«У рамках цього меморандуму буде здійснюватися обмін студентами, аспірантами, планується проведення спільних наукових досліджень, а також подання спільних проектів для міжнародного фінансування», – зазначив ректор Євген Сокол.

Почесну нагороду Євген Іванович отримав «у знак визнання його внеску в довгострокову співпрацю з ГТУ, а також за його видатні досягнення у розвитку плідного партнерства між ГТУ та ХПІ». Диплом і медаль Почесного доктора Грузинського технічного університету Євгену Соколу вручив ректор ГТУ, президент Грузинської інженерної академії, перший віце-президент Міжнародної інженерної академії, академік Грузинської національної академії наук, професор Арчіл Прангішвілі. У засіданні Вченої ради ГТУ взяли участь також голова комітету з освіти, науки і культури парламенту Грузії Маріам Джаші, керівництво та професорсько-викладацький склад ГТУ.

Відзначимо, що Грузинський технічний університет – провідний і найбільший технічний університет Грузії (м. Тбілісі). Він заснований у 1922 році. Зараз в університеті функціонують 8 факультетів: інженерний; гірничо-геологічний; енергетики та телекомунікацій; хімічних технологій і металургії; архітектури, урбаністики та дизайну; автоматизованих та інформаційних систем; машинобудування і транспорту; гуманітарний.

За матеріалами прес-служби НТУ «ХПІ».

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет