У «Арт-просторі» НТУ «ХПІ»

[Денис Мирошниченко]
#3 от 14.02.2018

У рамках запланованої ректором НТУ «ХПІ» події «Канікули з Політехом» у приміщенні «Арт-простору» нашого вузу 9 січня відбулася лекція на тему «Роль нафти в сучасному житті». Організована вона була кафедрою технології переробки нафти, газу та твердого палива, після лекції був проведений майстер-клас з виготовлення свічок з використанням вторинних продуктів переробки нафти – парафіну та стеарину.

Кафедру на цьому заході представили професори Інна Олегівна Лаврова та Ірина Валеріївна Сінкевич. Слід зазначити, що школярі були настільки захоплені лекцією та цікавим майстер-класом, що зустріч із ними тривала значно довше відведеного часу. Діти ставили багато цікавих питань та із задоволенням брали участь у виготовленні різдвяних свічок. Така реакція, без сумніву, дає стимул для організації подібних заходів у майбутньому. Основна мета – це формування у дитини певних захоплень ще у ранньому шкільному віці, що, в свою чергу, значно допоможе у виборі майбутньої спеціальності та професії.

Денис Мирошниченко, д. т. н., завідувач кафедри ТПНГ та ТП

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет