НТУ «ХПІ» у першій десятці українських вишів

#3 от 14.02.2018

Наш університет посів у січні 2018 року сьоме місце за активністю в Інтернеті серед вишів України за міжнародним рейтингом Webometrics Ranking of World Universities, який був опублікований на сайті Ranking Web of Universities. До нього увійшло близько 12 тисяч університетів світу, з них 327 – ВНЗ України.

Очолює першу десятку українських вузів Київський національний університет ім. Т. Шевченка. НТУУ «Київський політехнічний інститут ім. І. Сікорського» зайняв друге місце. Третє посів Харківський національний університет ім. В. Н. Каразіна, четверте – Сумський державний університет, п’яте – Львівський національний університет ім. І. Франка.

Webometrics – один з найавторитетніших рейтингів, його результати використовують інші рейтингові агентства: QS (рейтинг університетів країн Європи і Центральної Азії), SCImago, Центр «Євроосвіта» (рейтинг «Топ – 200 Україна»), освітній проект «Osvita.ua» (консолідований рейтинг вишів України) та інші. Це один з рейтингів університетів світу, за яким аналізують ступінь представлення діяльності ВНЗ в Інтернеті. Його складають з 2004 року і публікують два рази на рік (у червні–липні та січні). Найбільшу вагу в рейтингу (приблизно 80%) займають показники цитованості вишів у мережі Інтернет та базі даних Scopus. Він також враховує рівень впровадження в університеті політики відкритого доступу до результатів наукових досліджень, навчальних матеріалів, нормативної бази тощо.

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет