IT – Planet. НТУ «ХПІ» – вчетверте Чемпіон

#3 от 14.02.2018

На знімку В. Таємницького (зліва направо): Роман Ковтун, Павло Білоусов, Денис Волошин, старший викладач Сергій Межерицький, Микола Коновалов, Олексій Мельников, Марко Груздов та Сергій Стасюк

Міжнародним фіналом фінішувала в 2017 році ювілейна Х Міжнародна студентська олімпіада в галузі інформаційних технологій «IT – Planet».

На дошці пошани офіційного сайту олімпіади (http://world-it-planet.org) оголошені підсумкові результати, згідно з якими серед навчальних закладів вищої професійної освіти переможцем в статусі Чемпіона України вчетверте (!) став Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут». Цю перемогу забезпечили своїми успішними виступами студенти нашого університету, які брали участь у відбіркових етапах змагань олімпіади.

Гідно представив наш університет на цій олімпіаді студент академічної групи І-22 бм Микола Коновалов, який здобув 2 місце в Україні в конкурсі «Адміністрування Linux». Він є магістрантом кафедри «Комп’ютерне моделювання процесів та систем» (науковий керівник – завідувач кафедри, д. т. н., професор Дмитро Васильович Бреславський) І факультету (декан професор Валерій Миколайович Конкін).

Особливо треба відзначити успішний виступ на олімпіаді студентів кафедри «Обчислювальна техніка та програмування» (завідувач – д. т. н. Сергій Геннадійович Семенов) КІТ факультету (декан професор Микола Йосипович Заполовський).

Команда нашого університету в складі студентів академічної групи КІТ-22м Дениса Волошина та Павла Білоусова виборола 1 місце в Україні в номінації «Виріб» конкурсу вільної робототехніки «Робофабрика» та була запрошена до участі в Міжнародному фіналі олімпіади.

Студент академічної групи КІТ-24а Марко Груздов здобув 1 місце в Україні в конкурсі «Адміністрування Linux» та був запрошений на Міжнародний фінал олімпіади.

Студент академічної групи КІТ-12м Олексій Мельников виборов 2 місце в Україні в конкурсі «Розробка мобільних застосунків» та був запрошений на Міжнародний фінал олімпіади.

Студент академічної групи КІТ-22м Сергій Стасюк посів 3 місце в Україні в конкурсі «Розробка мобільних застосунків».

Студент академічої групи КІТ-12м Роман Ковтун здобув 3 місце в Україні в конкурсі компанії Cisco «Технології передавання даних в локальних та глобальних мережах».

Офіційним представником університету, відповідальним за організацію успішної участі наших студентів у цій олімпіаді, був старший викладач кафедри «Обчислювальна техніка та програмування» Сергій Геннадійович Межерицький.

26 січня 2018 року на урочистому засіданні Вченої ради університету Почесний ректор і голова Вченої ради Леонід Леонідович Товажнянський та проректор з науково-педагогічної роботи Андрій Петрович Марченко в присутності поважних членів ради вручили переможцям медалі та дипломи і Кубок Чемпіона України, подякували їм за гідні здобутки та побажали успіхів у наступних студентських олімпіадних змаганнях для підвищення рейтингу нашого університету у вітчизняному та міжнародному освітньому просторі.

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет