О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Україно-турецький центр і великомасштабний договір


#3 от 14.02.2018

Відкриття Україно-турецького координаційного центру науково-технічних досліджень і підписання договору про співпрацю між НТУ «ХПІ» та Стамбульським технічним університетом İTÜ (Туреччина) відбулося в нашому університеті 1 лютого. В урочистій церемонії взяли участь: ректор Стамбульського технічного університету професор Мехмет Караджа, ректор НТУ «ХПІ» професор Євген Сокол, представники вишів-партнерів та освітньої і наукової громадськості Харківського регіону.

Учасники відзначили, що головне завдання Центру – прискорити процес комерціалізації наукових розробок. Ректор İTÜ Мехмет Караджа підкреслив, що відкриття Центру – лише початок співпраці у науковій і технологічній сферах. За словами директора Центру, проректора НТУ «ХПІ» Ельдара Велієва, підписання Договору про створення такого Центру і проведення спільних наукових досліджень стало першим кроком в об’єднанні наукових потенціалів двох країн.

Ректор НТУ «ХПІ» Євген Сокол подякував керівництву Харківської облдержадміністрації та безпосередньо губернатору Юлії Світличній за підтримку такого важливого для регіону проекту. За словами заступника директора Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації Олександра Труша, відкриття Центру – початок великої співпраці, яка принесе користь як ХПІ і вищій школі держави, так і загалом Україні і Туреччині.

Підписаний договір про співпрацю між НТУ «ХПІ» та İTÜ передбачає проведення спільних наукових досліджень і розробок інноваційних технологій у галузі електроніки, машинобудування, космосу, авіації та інших. ХПІ та İTÜ будуть працювати у галузях розробки двигунів внутрішнього згоряння, систем передачі, електронних блоків управління і матеріалів.

За матеріалами пресслужби НТУ «ХПІ»

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет