О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Святе Водохреща


[Тетяна Кучерява]
#3 от 14.02.2018

Щороку в січні православні християни і греко-католики відзначають Хрещення Господнє. Свято Хрещення було встановлено на згадку про хрещення Ісуса Христа в річці Йордан. В Україні Водохреща має свої звичаї і традиції. Богоявлення вважається днем, коли у всіх водоймах вода набуває цілющих властивостей, тому на Водохреща заведено святити воду й занурюватися в ополонку.

19 січня на території Військового інституту танкових військ НТУ «ХПІ» у храмі Святого Великомученика Іоанна Воїна відбулася Божественна Літургія, яку відслужив настоятель храму отець Олексій.

Після служби він освятив особовий склад навчального закладу та парафіян (на знімку), привітав усіх зі святом, побажав святої Божої благодаті, закликав бути в душевній чистоті, любити та вміти терпіти й прощати один одного, і тоді Господь завжди буде з нами.

Свято Водохреща залишило в серцях особового складу інституту особливу радість бо, як відомо, той, хто омитий святою водою в цей день, набуває міцного здоров’я та душевної рівноваги.

Офіцер відділення морально-психологічного забезпечення капітан Тетяна Кучерява.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет