Співпраця в сфері високих технологій

#1-2 от 25.01.2018

16 січня в нашому університеті відбулося одразу кілька важливих та знакових подій. Це відкриття наукового навчально-виробничого Центру з 3D систем, який не має аналогів в Україні, та підписання договору про співпрацю в науково-технічній сфері між ТОВ «ДТЕК» і НТУ «ХПІ».

На кафедрі «Інтегровані технології машинобудування ім. М. Ф. Семка» було відкрито Центр, який об’єднує кілька наукових лабораторій. Це лабораторія «Високі технології у машинобудуванні», де всі присутні змогли на власні очі побачити роботу нових 3D-принтерів та процеси вимірювання і якісного аналізу отриманих виробів.

Відбулася також презентація навчально-виставкового центру метрології у машинобудуванні «Sinergia», де буде проходити підготовка та перепідготовка фахівців у галузі метрології і технічних вимірювань для різних сфер машинобудування, вивчення сучасного обладнання та передових технологій у галузі технічних вимірювань, сертифікація вимірювального обладнання підприємств України.

В урочистій обстановці, де були присутні почесні гості – заступник голови Харківської облдержадміністрації О. Є. Скакун, генеральний директор фірми KODA О. М. Семко, директор Академії ДТЕК Є. І. Бондаренко, представники провідних підприємств та фірм Харкова, а також науковці Політеху, символічну стрічку перерізали голова Наглядової ради Харківського політехнічного інституту В. І. Хмельницький та ректор НТУ «ХПІ» Є. І. Сокол. Як зазначив Євген Іванович Сокол: «Цей важливий крок у майбутнє ми зробили завдяки підтримці наших партнерів з бізнесу, особисто Василя Івановича Хмельницького, Олега Михайловича Семка та обласної влади».

Цього ж дня ректор НТУ «ХПІ» Є. І. Сокол та директор Академії ДТЕК Є. І. Бондаренко підписали договір про співпрацю в науково-технічній сфері. Її мета – розвиток партнерства у професійній підготовці фахівців з можливістю проходження практики та подальшого працевлаштування на підприємствах компанії, співпраця в науково-технічній сфері, реалізація спільних проектів у інноваційних сегментах енергетики для розвитку бази знань вузу.

Ось як відповів на запитання журналіста газети «Політехнік» про вибір вузу для партнерства директор Академії ДТЕК Є. І. Бондаренко: «ХПІ став 10-м вузом України, з яким співпрацює наша організація, а вона обирає тільки найкращих. Мені дуже приємно знаходитись у цьому потужному та відомому університеті, з яким плануємо довгострокове співробітництво. Вважаю, що ХПІ – найкращий технічний вуз у Харківському регіоні».

Більш детально про ці події див. на сайті НТУ «ХПІ»

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет