О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Ансамбль «Україна» – переможець конкурсу у Львові!


[Катерина Смирнова, художній керівник ансамблю]
#22-23 от 21.12.2017

На знімку: артисти ансамблю «Україна» біля Львівського національного академічного театру опери та балету

Це, безперечно, були неймовірні вихідні! Львів – місто, побудоване з любов’ю та гармонією, істинно європейським шармом і дивно тонким розумінням краси. Тут завжди панують особливий настрій і стиль, які відбиваються на всьому: назвах невеликих магазинчиків і кафе, вишуканих фасадах будівель, красивих і оригінально оформлених вітринах, інтер’єрах історичних будівель у центральній частині міста.

Тут, у одному з найпрекрасніших міст Європи, 17–19 листопада відбувся Міжнародний фестиваль-конкурс мистецтв «Golden Lion». Ще 16 листопада НТУ «ХПІ» відзначав Міжнародний день студента великим святковим концертом, у якому ансамбль «Україна» також брав участь, а наступного дня артисти ансамблю вже готувались до гастролей.

Одразу після дороги ми вирушили на місце проведення конкурсу. Нас зустрічали колективи з різних куточків України – хореографічні, вокальні, театральні. Завітав також колектив з Мінська (Республіка Бєларусь). За лаштунками відбувалося щось неймовірне – розмаїття яскравих народних костюмів, репетиції учасників, лунали музика та оголошення оцінок журі для конкурсантів. Ми ще не встигли відпочити після довгої дороги, поселитися до свого хостелу, наші валізи стояли у гримерці, але всі ми розуміли, що єдині представляємо місто Харків на цьому конкурсі, і повинні показати, як танцює харківський Політех.

І ось звучать перші ноти нашого «Гопака»! Артисти ансамблю танцювали «на одному подиху»! А після виступу ми разом стисли долоні в очікуванні оцінок. Журі одноголосно поставило нам найвищі бали та повідомило, що ми проходимо до Гала-концерту!

До наступного виступу та оголошення результатів у нас залишалося півтори години. Мабуть, не кожен зміг би опанувати себе у такій ситуації, коли одразу з поїзда слід їхати на конкурс, показати кращі результати та ще й відкривати Гала-концерт, але це не про студентів НТУ «ХПІ». Тож ми були втомлені, але налаштовані на перемогу!

В той день Ансамбль народного танцю «Україна» Палацу студентів НТУ «ХПІ» став Лауреатом I ступеня Міжнародного фестивалю-конкурсу у номінації «Народна хореографія» та показав усій країні, як танцює наш Політех!

Наступного дня артисти вирушили знайомитися з чарівним містом Лева.

Історичний центр Львова на сьогоднішній день є історико-архітектурним заповідником і об’єктом світової культурної спадщини ЮНЕСКО. Львів нагадує музей під відкритим небом, в якому розміщується більше 2000 історичних, архітектурних та культурних пам’яток. У місті переплелися численні культури та архітектурні стилі, людські долі та історії великих людей. Ці вихідні були дуже насиченими, та головне, що артисти ансамблю «Україна» поверталися додому задоволені і, як і обіцяли, з перемогою!

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет