Стартап ХПІ отримав приз «Найкращий проект» на Ярмарку стартапів

[В. Мєтєльов]
#22-23 от 21.12.2017

Студенти другого курсу Михайло Грошевий (І-26б) та Олександр Скорняков (І-26а) під керівництвом доцента кафедри комп’ютерного моделювання процесів та систем Марії Володимирівни Некрасової представляли стартап «Smart Quadcopter: гібридний квадрокоптер для автоматичного моніторингу, доставки вантажів та контролю безпеки й охорони технічних об’єктів». Стартап НТУ «ХПІ» отримав приз «Найкращий проект»!

6 грудня 2017 року в Харкові відбувся Ярмарок стартапів. Тут найкрупніші вищі навчальні заклади міста та окремі команди розробників презентували свої проекти потенційним інвесторам. Після презентацій учасники ярмарку взяли участь в обговоренні проектів, були організовані й переговори з представниками бізнесу.

Над проектом Smart Quadcopter працюють студенти та співробітники кафедри комп’ютерного моделювання процесів та систем спільно зі співробітниками кафедри промислової та біомедичної електроніки і кафедри менеджменту зовнішньоекономічної діяльності і фінансів (керівник проекту професор Є. І. Сокол).

Розроблений Smart Quadcopter призначений для галузей безпеки і охорони, сільського господарства і доставки вантажів, його технічні характеристики суттєво перевершують аналогічні в безпілотних літальних апаратах (БПЛА). Останні в більшості своїй не можуть працювати в повітрі більше 20–30 хв. та в автономному режимі, відправити вантаж вагою більш ніж 0.2 кг. Для розробленого ж нами БПЛА створено бортову навігаційну систему і контрольно-вимірювальне обладнання. Smart Quadcopter призначено для автоматичного моніторингу та сканування технічних об’єктів, у тому числі ліній електропередач, нафтогазопроводів та сховищ; доставки в важкодоступну точку малогабаритних вантажів; спостереження об’єктів, що охороняються; хімічної і біологічної обробки сільськогосподарських угідь.

За результатами ярмарку всі проекти будуть об’єднані в збірку і розміщені на сайті управління інвестиційного розвитку та іміджевих проектів, а також представлені потенційним українським та закордонним інвесторам.

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет