О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

27 жовтня відбулося чергове засідання Вченої ради університету


#21 от 28.11.2017

27 жовтня відбулося чергове засідання Вченої ради університету

під головуванням голови Вченої ради, професора Л. Л. Товажнянського та за участі ректора, професора Є. І. Сокола.

Воно розпочалося, за традицією, із вручення атестатів, грамот та дипломів співробітникам університету.

Міністерство освіти і науки України нагородило грамотами та подяками «за багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у підготовку висококваліфікованих спеціалістів та плідну науково-педагогічну діяльність» З. І. Гужовську (комп’ютерно-технологічний коледж НТУ «ХПІ»), А. В. Івашка (кафедра автоматики і управління в технічних системах), Н. В. Сенкевич (комп’ютерно-технологічний коледж НТУ «ХПІ»).

Міністерство освіти і науки України нагородило нагрудним знаком «Відмінник освіти» І. І. Дідух, В. Л. Кириченко, І. В. Старих (комп’ютерно-технологічний коледж НТУ «ХПІ»).

Диплом кандидата наук було вручено Т. Д. Арабаджи (кафедра фізичного виховання).

Далі з доповіддю «Напрямки розвитку науки та навчального процесу на факультеті транспортного машинобудування» виступив декан, професор В. В. Єпіфанов та від комісії – професор В. В. Бурега. Вчена рада постановила оцінити стан навчально-методичної, наукової, організаційно-виховної роботи та міжнародної діяльності на факультеті ТМ як задовільний.

З результатами аналізу прийому до університету за програмою докторів філософії (РhD) членів Вченої ради ознайомили проректор, професор А. П. Марченко та від комісії – професор О. А. Пермяков. Вчена рада постановила визнати роботу з організації прийому аспірантів та докторантів на 2017 рік задовільною. Було прийняте рішення про забезпечення кількісного прийому аспірантів на 2018 рік не менше 90 осіб.

Вчена рада схвалила пропозицію проректора, професора Ю. І. Зайцева про встановлення меморіальної дошки відомому вченому-хіміку, професору кафедри неорганічної та аналітичної хімії М. О. Чернаю, який працював у Харківському технологічному інституті в 1886–1912 рр.

Пропозицію ректора, професора Є. І. Сокола про розміщення на депозитному рахунку в державному банку тимчасово вільних коштів, отриманих за надання платних послуг, Вчена рада схвалила.

Вчена рада підтримала представлення до вченого звання професора НТУ «ХПІ» В. С. Бреславця та О. В. Касілова (кафедра систем інформації); до вченого звання доцента Т. О. Кобєлєву (кафедра організації виробництва та управління персоналом), Н. П. Ткачову (кафедра економіки та маркетингу), Є. В. Гончарова (кафедра загальної електротехніки), М. І. Фика (кафедра видобування нафти, газу та конденсату); до вченого звання доцента НТУ «ХПІ» Г. М. Гаряєву (кафедра права). Доповідь з цього приводу зробив ректор, професор Є. І. Сокол.

Конкурс на заміщення вакантних посад. Вчена рада підтримала призначення на посаду професора кафедри інформатики та інтелектуальної власності д. с. н., с. н. с. Н. О. Артамонової; на посаду професора кафедри педагогіки і психології управління соціальними системами ім. акад. І. А. Зязюна д. п. н., професора О. А. Ігнатюк; на посаду професора кафедри інтегрованих технологій машинобудування ім. М. Ф. Семка д. т. н., професора І. М. Пижова; на посаду професора кафедри технологій кераміки, вогнетривів, скла та емалей д. т. н., професора Я. М. Пітака; на посаду професора кафедри систем інформації к. т. н., професора С. О. Соколова. Доповідач – ректор, професор Є. І. Сокол.

Члени Вченої ради заслухали звіт голови спеціалізованої вченої ради Д 64.050.02., професора П. Г. Перерви та звіт докторантів кафедри теорій і систем автоматизованого проектування механізмів і машин А. Ю. Васильєва, А. Ю. Танченка, М. М. Ткачука (доповідач від комісії – професор В. Б. Клєпіков).

Перевести спеціалізацію «Зварювання і споріднені процеси і технології» кафедри зварювання зі спеціальності 132 «Матеріалознавство» на спеціальність 131 «Прикладна механіка» всередині галузі 13 «Механічна інженерія» вирішила Вчена рада, заслухавши доповідь завідувача кафедри, професора В. В. Дмитрика.

На засіданні були затверджені навчальний план та освітньо-професійна програма зі спеціальності 125 – «Кібербезпека», про зміст яких доповів декан, професор М. Й. Заполовський.

Про визнання НТУ «ХПІ» наукового ступеня, здобутого в іноземному вищому навчальному закладі, доповів проректор, професор А. П. Марченко. Члени Вченої ради прийняли постанову про визнання документу про науковий ступінь DOCTORAT en INFORMATIQUE (доктор наук з інформатики), виданого на ім’я Олени Олександрівни Гончарової (Оробінської) університетом Ліон-2 Люм’єр м. Ліон (Франція), еквівалентним диплому кандидата технічних наук за спеціальністю 10.02.21 – «Структурна, прикладна та математична лінгвістика».

Були затверджені теми докторських дисертацій – к. т. н., доцента кафедри інформатики та інтелектуальної власності Ю. В. Паржина в новій редакції «Моделі і методи побудови архітектури і компонентів детекторних нейроморфних комп’ютерних систем» та к. т. н., доцента кафедри теоретичних основ електротехніки О. Ю. Кропачек «Оптимізація та підвищення ефективності інформаційно-вимірювальних систем контролю і діагностики динамічно неоднорідних об’єктів» і призначення науковим консультантом д. т. н., професора П. Ф. Щапова. Доповідь з цього приводу зробив проректор, професор А. П. Марченко.

Право наукового керівництва аспірантами та здобувачами наукового ступеня за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія» надано доценту кафедри біотехнології, біофізики та аналітичної хімії, к. с.-г. н. Л. В. Горбунову; за спеціальністю 131 «Прикладна механіка» – професору кафедри інтегрованих технологій машинобудування ім. М. Ф. Семка, к. т. н. Г. К. Крижному, про що доповів проректор, професор А. П. Марченко.

Вчена рада рекомендувала до друку наступні наукові видання: навчально-методичний посібник «Професійні задачі інженерної діяльності з автоматики енергосистем». Автори: Гриб О. Г., Рудевич Н. В.; навчально-методичний посібник «Професійні задачі інженерної діяльності з релейного захисту енергосистем». Автори: Гриб О. Г., Рудевич Н. В.; журнал «Електротехніка і електромеханіка», №5, 2017 р.; журнал «Механіка та машинобудування», № 1, 2017 р.; Вісник НТУ «ХПІ» серія «Динаміка і міцність машин», 2017; Вісник НТУ «ХПІ» серія «Проблеми удосконалення електричних машин і апаратів», №34 (1256), 2017; Вісник НТУ «ХПІ» серія «Гідравлічні машини та гідроагрегати», 2017; Вісник НТУ «ХПІ» серія «Енергетика: надійність та енергоефективність», 2017. Доповідь з цього приводу зробив проректор, професор А. П. Марченко.

Блог Вченої ради НТУ «ХПІ»

http://blogs.kpi.kharkov.ua/v2/vr/

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет