Іноземні студенти ХПІ відзначили Всесвітній день науки

[Професор Е. Лапузіна]
#21 от 28.11.2017

«Майбутнє вже поруч: наукові досягнення різних країн світу» – під таким девізом у центрі міжнародної освіти відбувся захід, приурочений до Всесвітнього дня науки за мир і розвиток.

Про важливість залучення молоді до розвитку науки, техніки і технологій, а також про наукові досягнення ХПІ розповіли вчені університету: д. т. н., професор Марина Ведь та к. т. н., доцент Руслан Кривобок. Важливість подібних заходів відзначив проректор з науково-педагогічної роботи НТУ «ХПІ», професор Геннадій Хрипунов. Іноземні студенти ХПІ представили доповіді про наукові відкриття своїх країн: Хамза Улучінар (Туреччина), Крістін (Камерун), Мохамед (Ліван).

Потім вони відвідали музей історії харківського Політеху (на знімку), прослухали лекції про передові наукові напрямки вишу. Крім того, у великому високовольтному залі ХПІ гостям продемонстрували унікальні наукові експерименти на основі новітніх технологій: змоделювали електричний розряд великої потужності і продемонстрували, як він руйнує будівлі; розповіли, як захистити електроенергетичні обладнання від прямих ударів блискавки. Студенти також дізналися, як працює розроблений вченими ХПІ індикатор грозової небезпеки, який попереджає про можливий удар блискавки за 20-30 хвилин.

Професор Е. Лапузіна, завідувач кафедри природничих наук факультету міжнародної освіти НТУ «ХПІ».

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет