Делегація з Магдебурга відібрала кращих студентів ХПІ для навчання в Німеччин

#20 от 14.11.2017

У рамках партнерського візиту з 18 по 23 вересня ХПІ відвідали представники Магдебурзького університету ім. Отто фон Геріке (Німеччина) – професор Хольм Альтенбах (Holm Altenbach) і професор Костянтин Науменко. Цей вуз вже більше 50 років співпрацює з різними кафедрами і факультетами ХПІ, зокрема з кафедрою динаміки та міцності машин. Завдяки спільній роботі тільки за останні 15 років більше 50 студентів спеціальності «Комп’ютерна механіка» отримали стипендію Леонарда Ейлера і пройшли місячне стажування в Німеччині. Цього разу партнери затвердили кандидатури 18 студентів і аспірантів для навчання в Німеччині.

Ремонт у НТУ «ХПІ»

Останнім часом оновлено два блоки гуртожитку №10 для іноземних студентів (провулок Дизайнерський, 4), відремонтовано кілька поверхів, на 5-му встановлено пластикові вікна. Завершується ремонт у третьому блоці гуртожитку (один блок включає санвузол і дві кімнати). Роботи здійснюються за кошти Асоціації випускників НТУ «ХПІ».

Значно покращилися умови проживання студентів ЕМБ та ІТ факультетів в гуртожитку №13 (вул. Клочківська, 218а). Підрядні організації встановили пластикові вікна в кухнях, відремонтували душові, встановили припливно-витяжну вентиляцію.

Ремонт триває і в гуртожитку «Гігант», будівлі підготовчого відділення для іноземних громадян (вул. Весніна, 5), ректорському корпусі. Здійснюється також поточний ремонт покрівель усіх корпусів НТУ «ХПІ».

За матеріалами прес-служби НТУ «ХПІ»

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет