Підписано договір між ХПІ та ХТЗ

#20 от 14.11.2017

Засідання Вченої ради університету 27 жовтня розпочалося зі знаменної події – ректор НТУ «ХПІ», професор Євген Сокол і генеральний директор ПАТ «Харківський тракторний завод» Андрій Коваль підписали договір, згідно з яким кафедра автомобіле- і тракторобудування буде здійснювати підготовку фахівців для підприємства-партнера у форматі дуального навчання (на знімку В. Таємницького). Це перший проект із дуальної освіти у галузі машинобудування в Україні.

«ХПІ та ХТЗ співпрацюють у науковій і освітній сферах понад 80 років, – підкреслив ректор, професор Євген Сокол. – Договір, який ми підписали, дуже важливий, адже від нього залежить якість підготовки наших фахівців, їхня затребуваність на ринку праці і наш внесок у розвиток економіки країни».

«Наше основне завдання – надати студентам, у яких є бажання вчитися і працювати, можливість проявити себе у реальних проектах. Важливо, щоб вони побачили реальну роботу. Використовуючи на практиці знання, які студенти отримали у ХПІ, і досвід, який є у співробітників ХТЗ, випускники Політеху зможуть стати першокласними фахівцями», – зазначив генеральний директор ПАТ «ХТЗ» Андрій Коваль.

Детальніше про зміст проекту дуальної освіти можна прочитати на сайті новин НТУ «ХПІ»

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет