О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Перемоги всеукраїнського рівня


[В. Шайда, заступник декана ЕМБ факультету з наукової роботи]
#20 от 14.11.2017

На знімку: доцент О. Ю. Юр’єва (зліва) та завідувач кафедри професор В. І. Мілих (в центрі) з командою переможців

У 2016/17 навчальному році студенти кафедри електричних машин змагалися зі студентами інших університетів Україні на олімпіаді та у трьох конкурсах наукових робіт. І, як і у попередні роки, привезли до рідного університету з різних міст вагому низку нагород.

Першим змаганням, де відзначилися наші студенти, був ІІ тур Всеукраїнської студентської олімпіади за напрямком «Електромеханіка» для спеціальності «Електричні машини та апарати». Олімпіада відбулася 14–16 березня на базі Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського.

У напружених змаганнях журі визначило переможців, серед яких представники кафедри електричних машин НТУ «ХПІ»: Марія Ареф’єва в особистому заліку посіла 3 місце, а Іван Манукалов – 2 місце. У командному заліку команда кафедри посіла 1 місце. Керувала нашими «олімпійцями» доцент О. Ю. Юр’єва.

Другим був Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт (КСНР) за спеціальністю «Електричні машини та апарати», який відбувся 18–20 березня у тому ж КрНУ імені Михайла Остроградського.

Проаналізувавши конкурсні роботи та виступи учасників науково-практичної конференції, члени журі визначили переможців, серед яких три студенти кафедри електричних машин нашого університету. Дипломи І ступеня отримали роботи Світлани Ревуженко «Аналіз магнітного поля індуктора магнітного сепаратора на базі асинхронного двигуна в режимі неробочого ходу» та Богдана Ревякіна «Дослідження електромагнітних і силових параметрів і процесів в турбогенераторі при несиметричному навантаженні»; диплом ІІ ступеня – робота Богдана Мирошниченка «Порівняльний аналіз проектів трифазного асинхронного двигуна за двома методиками з оцінкою на основі чисельно-польового розрахунку його електромагнітних параметрів». Ці роботи виконані під керівництвом професора В. І. Мілих.

Третім був Всеукраїнський КСНР за напрямком «Гірництво», який відбувся у Кривому Розі на базі Державного вищого закладу «Криворізький національний університет» 22–23 березня.

Результатом участі у секції «Гірнича електротехніка та електромеханіка» цього конкурсу стали 1 місце Світлани Ревуженко «Розробка індуктора магнітного сепаратора з обертовим магнітним полем та розрахунковий аналіз цього поля», а також два других місця Богдана Мирошниченка «Аналіз адекватності двох методик проектування трифазних асинхронних двигунів з оцінкою результатів чисельно-польовим методом» та Дмитра Гриня «Дослідження шляхів підвищення потужності тягового двигуна ДТН-45/27, призначеного для приводу рудничного контактного електровозу». У Світлани та Богдана науковим керівником був професор В. І. Мілих, а у Дмитра – доцент В. П. Шайда. (переможці на знімку внизу)

Четвертим був Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт у галузі «Електротехніка та електромеханіка», який відбувся наприкінці березня у місті Каменське у Дніпродзержинському державному технічному університеті.

Від кафедри електричних машин нашого університету в конкурсі взяли участь Євген Зубань та Владислав Пушкарьов, роботи яких «Поліпшення енергетичних характеристик електричних машин в авіації» та «Дослідження механічних характеристик двигуна з ротором, що котиться, при різних схемах з’єднання обмоток статора» посіли 2 та 3 місця, відповідно. Науковий керівник Євгена – професор В. В. Шевченко, а Владислава – ст. викладач А. В. Єгоров.

Відзначимо, що наш магістрант Яна Куліш отримала диплом ІІ ступеня за перемогу в XI Харківському регіональному конкурсі студентських наукових робіт за напрямком «Технічні науки», а підготував її до цього доцент В. П. Шайда.

Усі студенти-переможці заслуговують великої подяки. Але з усіх них виділімо Світлану Ревуженко. До попередніх диплома І ступеня в олімпіаді та двох дипломів у КСНР у цьому році вона додала ще два дипломи І ступеня, і таким чином стала неперевершеним чемпіоном серед студентів кафедри електричних машин за усі роки. І це не межа, тому що дипломниця-магістрант Світлана зараз готується до участі у КСНР і у поточному навчальному році.

А загалом студенти кафедри за останні роки, починаючи з 2008-го, здобули у Всеукраїнських змаганнях у особистому заліку 9 дипломів у олімпіадах і 55 дипломів переможців у КСНР, що можна вважати одним з найкращих результатів у нашому університеті. Заслуга в 9 перемогах наших «олімпійців» належить доценту О. Ю. Юр’євій. А ось чемпіоном у підготовці студентів до КСНР є завідувач кафедри професор В. І. Мілих – на його рахунку 26 переможців.

Отже, поздоровляємо студентів-переможців та їхніх наукових керівників і бажаємо усім подальших творчих досягнень, як у конкурсах, так і у навчанні та у теперішній і майбутній професійній діяльності!

В. Шайда, заступник декана ЕМБ факультету з наукової роботи, доцент кафедри електричних машин.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет