О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Золота медаль нескореного


#18-19 от 18.10.2017

19 липня цього року Кабінет Міністрів України прийняв рішення про створення Інституту танкових військ на базі факультету військової підготовки ім. Верховної Ради України НТУ «ХПІ». Нагадаємо, що цей інститут вже входив до складу нашого вузу, але був скорочений. Як зазначив Міністр оборони України Степан Полторак, який неодноразово приїздив до Харківського політехнічного, «це рішення має велике значення для укріплення обороноздатності нашої країни, воно дасть можливість якісно готувати танкістів та офіцерів для Збройних Сил України, адже сьогодні танкові підрозділи грають дуже серйозну роль».

Цього року до лав Військового інституту танкових військ ХПІ вступило 139 військовослужбовців, з яких 90 курсантів брали участь у бойових діях. Серед тих, хто захищав нашу країну у зоні АТО, був військовослужбовець Збройних Сил України, курсант третього курсу Олег Зімніков, який служив у 92-й окремій механізованій бригаді. У 2014 році він отримав контузію у боях під Іловайськом і довго лікувався. Нещодавно Олег повернувся із міста Торонто (Канада), де проходили «Ігри Нескорених». У цих змаганнях беруть участь військовослужбовці та ветерани з обмеженими фізичними можливостями, набутими під час виконання службових обов’язків. 29-річний хлопець виборов для нашої національної збірної першу золоту медаль, подолавши дистанцію у 1500 м під час змагань з бігу. Спортом Олег займається з дитинства, бігати не припиняв навіть на передовій. Готуючись до «Ігор Нескорених», він щодня пробігав до 20 км. Командування Військового інституту танкових військ зустрічало Олега Зімнікова з почестями. Поздоровила хлопця з перемогою і голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична.

До речі, Україна цього року вперше отримала право взяти участь в «Іграх Нескорених», як учасник багатьох військових навчань, миротворчих операцій під егідою ООН, а також як країна, військовослужбовці якої мають бойовий досвід в АТО.

Ми поздоровляємо всіх захисників України з їх професійним святом і бажаємо їм міцного здоров’я та мирного неба над головою!

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет