О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Дружна родина – ансамбль «Україна»


[Катерина Смирнова, художній керівник ансамблю.]
#18-19 от 18.10.2017

На знімку: «Посвячення в студенти ХПІ-2017». Хореографічну композицію «Україно» виконують Людмила Мірошниченко, Надія Татарнікова, Максим Трьомка, Владислава Куковська, Валерія Болотова.

Не встиг Палац студентів відчинити свої двері після літніх канікул, як у танцювальному залі знову залунала музика – це Народний колектив профспілок України Ансамбль народного танцю «Україна» готується зустрічати першокурсників нашого Політеху.

Ансамбль «Україна» має свою багату історію, що бере початок у далекому 1974 році. Сьогодні це молодіжний колектив, до складу якого входить понад 45 учасників – студентів та випускників НТУ «ХПІ». Двері цього ансамблю, як завжди, відкриті для всіх бажаючих поринути у чарівний світ народної хореографії.

Вже з 15 серпня учасники розпочали підготовку до великої події – «Посвячення в студенти», до складу ансамблю приєдналися також і нові учасники, що мали змогу виступати вже на цьому заході в ролі артистів ансамблю.

Підготовка була гарячою, як і саме спекотне літо… Нові учасники ансамблю, разом із старим складом, вивчали нові хореографічні постановки, тренувалися, готували костюми до виступу, і все це танцівники-аматори, а не професіонали. У програмі свята ансамбль «Україна» брав участь у 5 концертних номерах, виконуючи власні постановки та великі танцювальні композиції з іншими творчими колективами Палацу студентів.

З початком учбового року ансамбль «Україна» оголосив новий набір учасників до складу ансамблю. До колективу може приєднатися кожен! Більшість членів колективу починали свій творчий шлях саме у Палаці студентів, тож ми запрошуємо всіх бажаючих, навіть без попередньої підготовки.

Ансамбль «Україна» – великий дружний колектив, де учасники допомагають один одному, підтримують колег та допомагають керівникові, в результаті чого й одержують почесні нагороди на міжнародних та всеукраїнських конкурсах-фестивалях.

У минулому навчальному році ансамбль «Україна» був учасником 31 концертного виступу, як у рідному ХПІ, так і на міських заходах. Став Лауреатом I ступеню фестивалів-конкурсів хореографічного мистецтва. Це Міжнародний фестиваль-конкурс «Свято талантів» у м. Кропивницькому, у Харкові – Міжнародний фестиваль-конкурс «Запали свою зірку», Міжнародний фестиваль-конкурс «ТанцМайстер», Всеукраїнський фестиваль-конкурс «ТанцМарт», Міський конкурс студентської самодіяльності «Студентська весна» – тут ми були визнані кращим колективом народного танцю серед інших вузів нашого міста. Та однією з головних подій був святковий концерт «Україна збирає друзів», присвячений 5-річчю молодіжного складу ансамблю. У цьому концерті взяли участь провідні колективи Харкова, що нерідко зустрічаються з нашим ансамблем на різних сценах міста, а тут вони мали змогу привітати своїх колег – ансамбль «Україна» – з першим ювілеєм.

Артисти ансамблю вивчають та виконують танці народів різних країн світу та їх регіонів: України, Білорусії, Італії, Молдови, Китаю, Іспанії, Росії, Кубані тощо. У концертній програмі також є сучасні постановки, стилізація та естрадна хореографія. На заняттях ми вивчаємо основи класичного танцю, народно-сценічного, займаємося розтяжками, розвитком гнучкості та підтримуємо гарну фізичну форму.

Свій колектив ми називаємо «Дружна родина», то ж запрошуємо приєднатися до нашої родини і готуватися разом до численних виступів нового навчального року!

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет