О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

21 вересня відбулося чергове засідання Вченої ради університету


#18-19 от 18.10.2017

21 вересня відбулося чергове засідання Вченої ради університету

під головуванням голови Вченої ради, професора Л. Л. Товажнянського та за участі ректора, професора Є. І. Сокола.

Воно розпочалося, за традицією, із вручення атестатів, грамот та дипломів співробітникам університету.

Кабінет Міністрів України нагородив Почесною грамотою завідувача відділу НДПКІ «Молнія» В. В. Князєва «за вагомий особистий внесок у забезпечення розвитку освіти і науки, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм». Диплом доктора наук отримали О. Ю. Заковоротний (кафедра обчислювальної техніки та програмування) та С. А. Мехович (кафедра економічного аналізу та обліку). Диплом доцента одержав О. О. Водка (кафедра динаміки та міцності машин). Диплом кандидата наук отримали Г. Е. Заволодько (кафедра систем інформації) та С. В. Петрасова (кафедра інтелектуальних комп’ютерних систем). Департамент науки і освіти Харківської облдержадміністрації нагородив дипломом та кубком завідувача кафедри фізвиховання О. В. Юшка за ІІ місце у загальнокомандному заліку обласних щорічних спортивних змагань «Спорт протягом життя». Грамотою був нагороджений О. В. Шестопалов (кафедра хімічної техніки та промислової екології) – переможець конкурсу «Кращий молодий науковець НТУ «ХПІ» (секція «Хімічна технологія та харчова промисловість, біотехнологія і розробка корисних копалин»), який щорічно проводить Рада молодих вчених нашого університету. Рівненська обласна держадміністрація нагородила дипломом завідувача кафедри теплотехніки та енергоефективних технологій А. М. Ганжу за участь у ІІІ Міжнародній спеціалізованій виставці «Сучасність. Енергозбереження. Технології».

Далі ректор, професор Є. І. Сокол у своїй доповіді ретельно проаналізував підсумки роботи кафедр і факультетів з прийому в університет на всі рівні навчання та поставив завдання на новий прийом 2018/19 навчального року.

З результатами аналізу якості підготовки фахівців за показниками літньої екзаменаційної сесії членів Вченої ради ознайомив проректор, професор Р. П. Мігущенко та від комісії – професор В. В. Бурега. Вчена рада постановила інформацію, викладену у доповіді, прийняти до відома.

На засіданні був затверджений план роботи Вченої ради університету на 2017/18 н. р., про який доповів голова Вченої ради, професор Л. Л. Товажнянський та від комісії – професор О. В. Акімов.

«Соціальний захист та оздоровлення співробітників університету та їх дітей» – такою була тема доповіді голови профспілкового комітету А. Й. Фоміна та від комісії – професора В. І. Омельяненка.

Про представлення до присвоєння звання «Почесний доктор НТУ «ХПІ» професору університету Пенсильванії (США) Надер Енгета (Nader Engheta) та про затвердження «Положення про іменні стипендії ТОВ «Васищевський завод рослинних олій» для студентів НТУ «ХПІ» доповів проректор, професор Е. І. Велієв.

Члени Вченої ради заслухали звіт голови спеціалізованої вченої ради Д64.050.07., професора О. С. Куценка.

На засіданні Вченої ради звітував докторант кафедри вищої математики О. В. Воропай, доповідач від комісії – професор В. Б. Клєпіков.

Були затверджені кандидатури студентів НТУ «ХПІ», які направляються на навчання до Магдебурзького Отто фон Геріке університету (Німеччина) за програмою кредитної мобільності в зимовому семестрі 2017/18 н. р. Це Наталія Полтавська І-12м (НТ), Євгенія Філанова І-13м (НТ), Анна Пернатій І-13м (НТ) – спеціальність «Комп’ютерна механіка»; Вадим Воропай МШ-12м (НТ), Дмитро Титар МШ-13м (НТ) – «Технологія машинобудування»; Антон Чуприн ЕМБ-41м (НТ), Андрій Ануфрієв ЕМБ-42м (НТ), Анатолій Гридін ЕМБ-42м (НТ) – «Електронні системи»; Михайло Головін ЕМБ-52с (НТ), Олександр Жулін ЕМБ-52с (НТ), Павло Хомченко ЕМБ-52м (НТ), Галина Ященко ЕМБ-52м (НТ), Сергій Григорчук ЕМБ-53м (НТ) – «Електромеханічні системи автоматизації та електропривод»; Вадим Вацюк МШ-42м (НТ), Дмитро Дейнего МШ-42м (НТ) – «Підйомно-транспортні машини»; Євген Шаронов АП-62с (НТ), Максим Якимец АП-62с (НТ), Олексій Башканов АП-63м (НТ) – «Спеціалізовані комп’ютерні системи». Доповідь із цього приводу зробив проректор, професор Г. С. Хрипунов.

Були також затверджені: відкриття нової спеціальності 126 – «Інформаційні системи та технології» (спеціалізація 126-01 – «Інформаційні системи та технології») освітнього ступеню бакалавр за денною та заочною формами навчання та призначення проектної групи для формування освітньо-професійної та освітньо-наукової програм підготовки (доповідач – професор М. Д. Годлевський); навчальний план зі спеціальності 133 – «Галузеве машинобудування» (спеціалізація 133-02 – «Машини і механізми нафтогазових промислів») освітнього ступеню бакалавр за заочною формою навчання (доповідач – завідувач кафедри, професор М. В. Черкашенко); навчальні плани першого (бакалаврського) рівня з галузі знань 07 «Управління та адміністрування» спеціальності 072 – «Фінанси, банківська справа та страхування», спеціалізація 07202 «Податкова справа» за заочною формою навчання (доповідач – завідувач кафедри менеджменту та оподаткування, професор Н. С. Краснокутська).

Члени Вченої ради обговорили питання про надання творчої відпустки з 1 жовтня 2017 року по 31 березня 2018 року для завершення роботи над докторською дисертацією к. т. н., с. н. с. науково-дослідної лабораторії озброєння радіаційного, хімічного, біологічного захисту працівнику ЗСУ І. Ю. Єрмоленко (доповідач – проректор, професор А. П. Марченко). Він також доповів про надання права наукового керівництва аспірантами та здобувачами наукового ступеня за спеціальністю 051 «Економіка» та 073 «Менеджмент» доценту кафедри економічного аналізу та обліку, к. е. н. Л. С. Стригуль та доценту кафедри економічного аналізу та обліку, к. е. н. Н. Ю. Єршовій та про затвердження теми докторської дисертації к. т. н., доцента кафедри геометричного моделювання та комп’ютерної графіки А. О. Дашкевича «Методи відновлення геометричної моделі сцени за її зображеннями» і призначення науковим консультантом д. т. н., професора О. В. Шоман.

Вчена рада рекомендувала до друку наступні наукові видання: монографія «Вступ до екологічної футурології», автор Годзь Н. Б.; колективна монографія «Інноваційно-інвестиційне забезпечення сталого соціально-економічного розвитку України» за науковою редакцією професора Манойленка О. В.; Вісник НТУ «ХПІ», серія «Техніка та електрофізика високих напруг», 2017.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет