О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Візит Почесного професора


#18-19 от 18.10.2017

На початку жовтня Харків відвідав випускник факультету технології неорганічних речовин ХПІ, а зараз – видатний учений-матеріалознавець у галузі в’яжучих матеріалів, доктор-інженер Університету будівництва та архітектури м. Ваймар (Німеччина) Ханс-Бертрам Фішер. Він прибув до Харкова з метою наукових обмінів за підтримки громадської організації «Асоціація випускників НТУ «ХПІ» і 10 жовтня побував у нашому університеті, який закінчив у далекому 1977 році.

Х.Б. Фішер – Почесний професор НТУ «ХПІ», а також Харківського та Київського національних університетів будівництва та архітектури, Української академії залізничного транспорту, Бєлгородського державного технологічного університету ім. В. Г. Шухова, Ташкентського інституту архітектури та будівництва. Він є членом Академії будівництва України, багаторічним організатором міжнародної конференції з будівництва «IBAUSIL», багато років активно співпрацює з науковцями кафедри технології кераміки, вогнетривів, скла та емалей нашого університету.

Професор Фішер із задоволенням пройшов територією Політеху, сфотографувався біля пам’ятника Першому інженеру ХТІ та відвідав Музей історії нашого університету, де після екскурсії залишив запис у книзі Почесних гостей. На рідній кафедрі технології кераміки, вогнетривів, скла та емалей він разом із викладачами провів для студентів лекцію-майстер-клас за спеціальністю (на знімку на передньому плані).

Наш гість отримав Подяку НТУ «ХПІ» та книги про наш університет.

Фото В. Таємницького

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет