Зустріч з космонавтом Леонідом Каденюком

[О. Прошак, студентка ХНУ ім. В. Н. Каразіна.]
#17 от 28.09.2017

Член Наглядової ради НТУ «ХПІ», Герой України, перший астронавт незалежної України (1997 р.), генерал-майор Військово-Повітряних Сил України, Народний посол України Леонід Каденюк зустрівся зі студентами та викладачами нашого університету. Зазначимо, що це вже не перший візит Леоніда Костянтиновича до Харківської політехніки. До Харкова він приїздив у минулому році, коли на державному рівні відзначалося 55-річчя першого польоту людини в космос.

Цього ж разу Л. Каденюк завітав до ХПІ, щоб взяти участь у засіданні Наглядової ради вузу та ознайомитися з відкритим в університеті освітнім простором у рамках діючої Всеукраїнської програми «Арсенал ідей Україна». Відомий астронавт презентував свою книгу «Місія – Космос» та розповів про свій шлях до досягнення мрії.

«Технічний прогрес людства почався з відкриття колеса ще понад 5 тисяч років потому, – зазначив Леонід Костянтинович, – і політ у космос можна порівняти з цією знаменною подією. Моя мрія стати космонавтом з’явилася, коли у космос полетіла перша людина – наш співвітчизник Юрій Гагарін, і всій цей час я наближався до досягнення своєї цілі!».

Леонід Каденюк з задоволенням відповів на всі запитання політехніків, яких цікавило, коли Україна запустить вітчизняну ракету у космос; чи важко у психологічному плані бути командиром екіпажу корабля; які побутові умови були у кораблі.

По завершенню зустрічі славетний астронавт роздав автографи та сфотографувався з присутніми на пам’ять.

У книзі відгуків Центру «Арсенал Ідей» Л. К. Каденюк написав: «Студентам та майбутнім абітурієнтам з побажаннями щасливої життєвої дороги і хай ваші мрії здійсняться!».

О. Прошак, студентка ХНУ ім. В. Н. Каразіна.

Фото В. Таємницького

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет