Об’єднуємо освіту, науку і бізнес

#17 от 28.09.2017

13 вересня відбулося перше засідання Наглядової ради нашого університету. До її складу увійшли: голова ради – перший віце-президент Українського союзу промисловців і підприємців (УСПП) Василь Хмельницький; голова Північно-Східного наукового центру НАН України Володимир Семиноженко; перший космонавт незалежної України Леонід Каденюк; засновник Індустріальної групи «УПЕК» Анатолій Гіршфельд; виконавчий директор Харківського регіонального відділення УСПП Едуард Набока; президент компанії «NIX Solutions Ltd.» Ігор Брагінський; директор Харківської обласної дирекції АТ «Укргазбанк» Алла Пивовар; гендиректор ПАТ «Турбоатом» Віктор Суботін. Від Харківського політеху в засіданні взяли участь: ректор, професор Євген Сокол, почесний ректор, професор Леонід Товажнянський, проректори, професори Ельдар Велієв, Юрій Зайцев, Магомедємін Гасанов.

На засіданні обговорювалася концепція розвитку НТУ «ХПІ» на найближчі два роки. Ректор Євген Сокол зробив доповідь про пріоритети в діяльності вузу. Він зазначив, що треба спрямувати максимальні зусилля на об’єднання освіти, науки і бізнесу, підкреслив, що в планах ХПІ розвиток і підтримка освітніх і наукових проектів. Особлива увага приділяється пілотному проекту з трансформації вітчизняної інженерної освіти у сфері ІТ-технологій. «Ми відібрали 13 найбільш перспективних наукових проектів ХПІ, які передали на розгляд представникам бізнесу. В результаті зворотнього зв’язку вчені нашого університету зможуть краще зрозуміти, що саме зараз актуально у сфері бізнесу, які напрямки треба далі розвивати, а що потрібно скорегувати. Ми сподіваємося, що Наглядова рада нашого університету на чолі з паном Хмельницьким сприятиме успішній реалізації цих завдань», – відзначив ректор.

Голова Наглядової ради ХПІ Василь Хмельницький висловив переконання в тому, що університет має переорієнтуватися на роботу з бізнесом. Представники бізнесу повинні працювати безпосередньо з вишем: запускати спільні проекти та дослідницькі програми. Лише спільний вклад знань і фінансів дозволить підготувати висококваліфікованих випускників, які потім будуть працювати на підприємствах, що буде сприяти і економічному зростанню країни.

На засіданні також було прийняте рішення про проведення циклу лекцій для студентів ХПІ представниками державних організацій, бізнесу, освіти, науки, які увійшли до складу Наглядової ради університету. У цей же день її члени взяли участь у відкритті комп’ютерного центру колективного користування ім. професора А. В. Дабагяна (на знімку). Центр дозволить оптимізувати освітній і науковий процеси університету: в ньому зможуть займатися студенти, аспіранти та викладачі проводитимуть науково-дослідну роботу.

За матеріалами пресслужби НТУ «ХПІ».

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет