О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Міцного здоров’я і удачі!


#17 от 28.09.2017

5 жовтня виповнюється 80 років декану факультету транспортного машинобудування В. К. Бєлову – видатному продовжувачу династії Бєлових, енергійному лідеру, людині високої працездатності та оптимізму. Понад 50 років життя Віктор Костянтинович віддав НТУ «ХПІ». Тут він навчався на кафедрі локомотивобудування як студент та аспірант, згодом захистив дисертацію і отримав науковий ступінь кандидата технічних наук і звання професора НТУ «ХПІ» на кафедрі «Інформаційні технології і системи колісних та гусеничних машин», де він працював із моменту її заснування.

Свою плідну науково-дослідну діяльність Віктор Костянтинович починав у 1965 р. в екстремальних умовах на залізниці Південного Сахаліну. Там за його участю проходили випробування нового тепловоза при надмірних динамічних збудженнях, обумовлених станом рейкової колії, що вимагало створення принципово нових пристроїв для здійснення вимірювань. Не дивлячись на свій молодий вік, Віктор Костянтинович на високому рівні виконав дослідження, а висновки по його роботі було використано при науковому обґрунтуванні припустимих швидкостей руху нового тепловоза.

З того часу професор В. К. Бєлов став автором майже 100 науково-методичних праць, коло його наукових інтересів складає динаміка бойових машин, здатних плавати.

Згодом Віктор Костянтинович очолив деканат факультету транспортного машинобудування, де його високий професіоналізм та демократичність, інтелігентність, почуття гумору та наполегливість дозволяли факультету протягом тих 16 років займати високі місця за рівнем навчання студентів, наукових досягнень співробітників, успіхів у спортивних змаганнях.

У знаменний день ювілею бажаємо Вам, Вікторе Костянтиновичу, міцного здоров’я та удачі у житті!

Ректорат НТУ «ХПІ», деканат та кафедри факультету ТМ, друзі і колеги

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет