О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

30 вересня – Всеукраїнський день бібліотек


[Т. Палєй, заступник директора НТБ з обслуговування читачів]
#17 от 28.09.2017

Шановні політехніки! 30 вересня ми відзначаємо Всеукраїнський день бібліотек, який було офіційно впроваджено Указом Президента України у 1998 році. Це професійне свято бібліотекарів і всіх, хто любить книгу, цінує знання, прагне самовдосконалення, професійного зростання, розквіту та слави української науки. Це ваше свято, наші любі читачі!

Сьогодні в Україні щодня відкривають двері біля 40 тисяч бібліотек. Але як немає у Світі другого Політеху, так немає іншої Науково-технічної бібліотеки НТУ «ХПІ»!

Бібліотека «народилася» і «зростала» разом з нашим Університетом. Багато зусиль протягом 132 років політехніки докладали задля розквіту й удосконалення «скарбниці знань».

Сьогодні Науково-технічна бібліотека НТУ «ХПІ» – одна з провідних в Україні. Колектив високопрофесійних співробітників прагне бути корисним кожному відвідувачу. Наш девіз – «Ми відкриті для всіх і кожного, хто працює на ниві освіти, культури, науки та виробництва задля процвітання України».

Цілеспрямованість, готовність до впровадження новацій, генерування ідей та ініціатив, реальне інформування, бібліографічна підтримка, допомога у формуванні бренду вченого, допомога у дидактичній, соціально-психологічній адаптації першокурсників, робота на імідж Університету, участь у всіх сферах діяльності НТУ «ХПІ». Це лише частина напрямків, які бібліотека реалізовує щодня.

Досягненню цих цілей підпорядкована плідна співпраця бібліотеки з багатьма культурними, освітніми установами Харкова та регіону. Серед них музеї, школи, ліцеї, громадські організації, відомі підприємства, творчі колективи.

Бібліотека активно долучається до профорієнтаційної роботи та вступної кампанії.

Екскурсії, масові заходи для школярів, учнів ліцеїв та коледжів, допомога абітурієнтам під час подання документів стали невід’ємною частиною нашої роботи.

Успіхи репозитарію зумовлено високим рівнем публікаційної активності наших користувачів та професіоналізмом представлення публікацій.

Кожного дня, приходячи на роботу, ми з вдячністю думаємо про рідний Політех, якому зобов’язані комфортними умовами праці для бібліотекарів та читачів. Щиро вдячні колегам за якісну працю, вчення, новації, дарувачам – за нові книжки, читачам – за бажання читати, підтримку та допомогу, адміністрації – за сприяння та розуміння.

Вітаємо всіх політехніків та колектив НТБ з Всеукраїнським днем бібліотек! Традиційно це свято співпадає з християнським святом Віри, Надії, Любові та матері їх Софії. Хай у ваших серцях та домівках завжди панують ВІРА, НАДІЯ, ЛЮБОВ!

У переддень Дня бібліотек запрошуємо відвідати книжкову виставку «ХПІ: Сторінки історії» з нагоди 132-ї річниці НТУ ХПІ.

Ми працюємо для всіх, кому ми потрібні!

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет