Дні й вечори у Фігуровці

[І. Гаєвий]
#16 от 12.09.2017

Майже 120 чоловік, серед яких студенти та члени спортклубу «Політехнік», чудово відпочили та пройшли тренувальні збори цього року у Фігуровці. Це основна та молодіжна баскетбольні команди (тренери – Тимур Арабаджи та Олександр Ляшенко), команди з вільної боротьби НТУ «ХПІ» і ДЮСШ №4 (тренери – Андрій Єфтіфієв та Микола Ченцев), команди з легкої атлетики (Валентина Ісправнікова, Наталія Мотузна). Голова профспілкового комітету студентів нашого університету С. М. Мастерний повідомив: «У 2017-му кількість відпочиваючих була більшою, ніж у минулому році. Слід зауважити, що вартість путівки на 14 діб складала всього лише 2688 грн., із яких 120 грн. коштувало 3-разове якісне харчування на добу та 72 грн. – проживання. Зазначу, що студенти – члени профспілки – мали можливість придбати путівки за пільговою вартістю».

Нагадаємо, що в 2017-му табір працював з 10 липня по 22 серпня, за цей час відбулося 3 зміни. В цьому велика заслуга різних господарських служб, підпорядкованих проректору М. І. Гасанову. Їх співробітники чітко та оперативно підготували табір до сезону-2017. Його особливістю було те, що відпочиваючі мали можливість замовляти меню харчування, яке готували кухарі нашого комбінату громадського харчування «Славутич». Додатково на території табору працював і буфет. Порадував відпочивальників заново облаштований пляж, на який заздалегідь був завезений свіжий, чистий пісочок. Ніхто не нудьгував вечорами – сеанси в літньому кінозалі, виступи художніх колективів Палацу студентів, спортивні змагання – ними були сповнені дні й вечори відпочинку в таборі «Політехнік». Майже на всій території табору були розташовані діючі точки Wi-Fi, постійно працював душ з гарячою водою.

Сезон-2017 у спортивно-оздоровчому таборі «Політехнік» закінчено. Та вже сьогодні розпочалася робота з підготовки до сезону-2018. Сподіваємося, що він принесе нам багато нового та цікавого!

І. Гаєвий

Марія Сирку (О-46б):

«Частина моїх канікул пройшла в таборі «Політехнік». Я бувала тут і раніше, навесні, за запрошенням тренера з вільної боротьби Андрія Євтіфієва. Влітку ж я приїхала до Фігуровки по путівці та жила в комфортному корпусі.

Тут я не тільки чудово відпочила, а й поліпшила свою фізичну форму! За це велике спасибі тренеру, який навантажував нас, наприклад, 10-кілометровим кросом, індивідуальною програмою тренувань. Дуже вдячна кухарям за смачну і корисну їжу, великі порції та добавки! І, звичайно ж, дякую адміністрації табору за організацію культмасових заходів, спортивних змагань і т. ін. Я провела час у веселій та цікавій компанії. Як чудово разом із друзями подивитися цікавий фільм та ще й на природі, під зоряним небом!»

Іван Саміло (ЕМБ-34а):

«Цього літа я вперше побував у « Політехніку». Це прекрасне місце для відпочинку: свіже повітря, ліс, річка, добра компанія друзів допомагають відновитися і набратися сил перед початком навчального року. Мені дуже сподобалися просторі і світлі кімнати в корпусі, всі будови на території розташовані компактно, що дуже комфортно для відпочиваючих. Йдеться про душову, де постійно була гаряча вода, їдальню, де годували смачно і ситно, а головне – вчасно. В прекрасному стані були спортивний зал і майданчики, сцена для виступів колективів Палацу студентів. Чітко працював медпункт.

Кожного дня на нас чекали насичені тренування, після яких можна було поплавати в річці і засмагати на пляжі. Постійно проводилися цікаві змагання з шахів, шашок, настільного тенісу, волейболу, футболу, естафети та багато іншого, за перемогу в яких студенти отримували нагороди. А ввечері всі дружно йшли на дискотеку або дивилися улюблені фільми на великому екрані.

Відпочинок у веселому колективі, дружня атмосфера, чистота і затишок – все це забезпечило нам гарний настрій. Ми дуже вдячні адміністрації табору, його відповідальним, добрим і чуйним співробітникам. Велике спасибі моєму тренеру з вільної боротьби Андрію Євтіфієву, який познайомив мене з цим чудовим місцем! Фігуровка – це тільки позитивні емоції! Я дуже хочу приїхати сюди знову!».

Олег Григор’єв (СГТ факультет):

«В цьому році я став студентом ХПІ кафедри фізвиховання. Вже 8 років займаюсь вільною боротьбою і хотів би продовжити свою спортивну кар’єру саме в Харківському політесі. Моє знайомство з університетом почалося, в тому числі, з табору «Політехнік», куди мене запросив мій тренер Андрій Єфтіфієв. Про це чудесне місце мені розповідали мої друзі з рідного міста Лозова Єгор та Ілля.

Два тижні мого перебування у Фігуровці були досить насиченими. Це, наприклад, ранкова зарядка, дуже схожа на повноцінне тренування, заняття на килимі, кроси, плавання, підняття гирі. Запам’яталося мені тренування разом з дівчатами, адже до цього такого досвіду у мене не було. Був приємно вражений тим, що дівчата майже на рівних працювали з хлопцями. Довелося мені попрацювати і з ще одним тренером – Ігорем Поляковим.

Дуже вдячний тим, хто організував відпочинок у Фігуровці, тренерам та новим друзям, з якими весело та корисно провів час!».

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет