О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Вітаємо нову зміну політехніків!


#16 от 12.09.2017

31 серпня в нашому університеті відбулася чудова подія – посвята в студенти. Це одна з прекрасних традицій Харківського політеху, яка народилася понад півстоліття тому! Цього року це яскраве свято відчинило двері понад 2 тисячам юних політехніків, тим, кому у майбутньому неодмінно бути відомими конструкторами, керівниками великих підприємств, вченими, педагогами, економістами та політиками…

Як і щороку, урочисто пройшли колони першокурсників усіх факультетів разом із викладачами. У цю мить хвилювалися і самі вчорашні абітурієнти, і їх батьки, які прийшли поздоровити своїх дітей. Молодь радісно чекала на привітання ректора та високих гостей. Колективи Палацу студентів нашого університету теж підготували для першокурсників свої творчі подарунки!

Ректор НТУ «ХПІ», член-кореспондент НАНУ, д. т. н., професор Євген Іванович Сокол у своєму зверненні відзначив, що сьогодні до багатотисячної сім’ї політехніків ми приймаємо нове покоління студентів, яке буде продовжувати славетні традиції Харківського політехнічного. Ректор побажав першокурсникам успіхів у навчанні. Він запевнив, що в університеті, де створені всі можливості для розвитку кожної особистості, вони отримають найпередовіші знання, які відповідають усім запитам сучасного ринку праці, як у нашій країні, так і за кордоном.

Після промови ректора політехніки поклали квіти до пам’ятника першому директору нашого університету В. Л. Кирпичову.

У цей урочистий день молоду зміну політехніків вітали почесні гості. Заступник директора Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації Олександр Олегович Труш поздоровив студентів та викладачів зі святом та передав вітання від голови ХОДА Юлії Олександрівни Світличної. Вона зазначила, що ХПІ – один із потужних вузів України, про що свідчать результати багатьох вітчизняних рейтингів. Харківський політехнічний по праву займає одне з перших місць серед закладів освіти, що впливають на розвиток нашого міста та області. Його випускники затребувані на провідних підприємствах нашої держави.

У своїй вітальній промові Голова Північно-Східного наукового центру НАН України, заступник голови наглядової ради НТУ «ХПІ» Володимир Петрович Семиноженко поздоровив першокурсників із початком студентського життя. Він відзначив, що саме в ХПІ – флагмані вітчизняної технічної освіти – можна отримати академічні знання. І хоча цей шлях не буде легким, треба бути сміливим у досягненні своєї мети.

Студентів благословив єпископ Харківський та Богодухівський Владика Митрофан (УПЦ КП).

Дорогі першокурсники! Від цього святкового дня Чаша знань, вогонь у якій запалив ректор, належить вам! Саме вам передали ключ знань наші кращі випускники! Хай здійсняться всі ваші прекрасні і сміливі мрії, які ви загадали, коли високо у небо здіймалися легкі повітряні кульки! Великих вам успіхів і щасливих студентських років!

Фото В. Таємницького

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет