Літо в стилі «крещендо»

#15 от 29.08.2017

Літо триває… Для Народного колективу профспілок України Камерного оркестру «Крещендо» Палацу студентів НТУ «ХПІ» ця пора відпочинку видалася спекотною. Починаючи з березня, тривала підготовка концертної програми для участі у III Міжнародному музичному фестивалі «В гостях у Гоголя», який вже третє літо проходить у місті Миргород Полтавської області. Засновниками цього свята мистецтва виступають Міністерство культури України, Європейська спілка музичних молодіжних конкурсів (EMCY), Миргородська районна державна адміністрація, Відділ культури і туризму Миргородської міської ради та Харківська середня спеціалізована музична школа-інтернат.

Протягом двох тижнів лунають концерти, відбуваються майстер-класи, проходять лекції та ще багато фестивальних заходів. До курортного містечка, відомого своєю цілющою водою, з’їжджаються маленькі музиканти та зірки світового музичного мистецтва, щоб через творче спілкування передати один одному ті нотки натхнення, які неможливо почути через призму сучасних технічних засобів відтворення відео та звуку. В самому центрі афіші фестивальних заходів, а саме 8 липня, значиться концерт колективу, який за своїм статусом трохи не «вписується» в загальну концепцію фестивалю тому що він – аматорський, тобто не є професійним. Керівництво мистецького проекту в особі художнього керівника фестивалю, Заслуженого діяча мистецтв Валерія Миколайовича Алтухова взяло на себе відповідальність за цей своєрідний творчий експеримент, і Камерний оркестр «Крещендо», незважаючи на свій аматорський статус, достойно «влився» в музичне коло представлених на фестивалі концертних програм.

Того вечора поряд із творами А. Вівальді та Й. С. Баха лунали транскрипції пісень з репертуару «Beatles» та авторські твори диригента колективу Олега Неклюдова. Своєрідний парад диригентів та різноманітність стилів, представлених у концертній програмі «Miscellanea», не залишили байдужими слухачів майже повної зали Районного будинку культури Миргорода. Наталя Чистякова, незмінний художній керівник оркестру, багато зусиль доклала в підготовку колективу до дуже відповідального виступу, бо мистецький рівень цього фестивалю значно вищий, ніж фестивалі-конкурси, в яких раніше брав участь Камерний оркестр «Крещендо». Дуже приємними були оплески зали, яка довго не відпускала колектив зі сцени, стоячи та вигукуючи «Браво!». Відгуки слухачів та гостей фестивалю вже за кулісами свідчили про те, що наш оркестр мав великий успіх.

Завжди приємно бути кращим серед рівних, але ще приємніше піднятися на щаблину вище та наблизитися до професіоналів. Втомлені але щасливі оркестранти продовжили свою гастрольну культурну програму прогулянкою містом, ознайомленням з історичними пам’ятками та приємним відпочинком на пляжі.

Наступного дня всі вирушили додому, сповнені нових вражень та натхнення, із вдячністю профспілковим організаціям співробітників та студентів НТУ «ХПІ» за надану допомогу в організації поїздки. Літо триває...

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет