Успіхів у праці й творчості!

#10-11 от 22.05.2017

20 травня у бадьорому настрої зустріла ювілей директор науково-технічної бібліотеки Лариса Петрівна Семененко.

37 років вона працює на ниві освіти, науки та культури, 28 років – є очільником бібліотек та ось майже 11 років керує роботою науково-технічної бібліотеки НТУ «ХПІ», яка стала однією з найкращих бібліотек вишів України.

Її енергійність, небайдужість, працьовитість, відповідальність у роботі та доброзичливе ставлення до людей допомогли досягнути не лише особистого визнання серед бібліотечної спільноти України як генератора ідей, а й високих результатів у діяльності бібліотеки, що підтверджено передовими місцями у рейтингах бібліотек України та перемогами на конкурсах, де були представлені наші проекти. Успішно реалізується концепція розвитку НТБ, яку запропонувала Лариса Петрівна ще у 2008 році; сьогодні розробляється нова концепція з урахуванням динамічних змін у сфері соціальних комунікацій та нових завдань, які постали перед бібліотеками у сфері освіти і культури.

Якісно та швидко наповнювати інформаційні ресурси та надавати послуги користувачам допомагають сучасні технології й можливості, які впроваджені в новій будівлі бібліотеки. Під час будівництва бібліотеки та формування її інфраструктури автори проекту споруди дослухалися до слушних і виважених порад директора.

Хоча діяльність Лариси Петрівни й відзначена Знаком «Відмінник освіти України» (2007 р.), грамотами Міністерства освіти та науки (2006, 2010 рр.), Головного управління освіти і науки ХОДА (2012 р.), Департаменту науки і освіти ХОДА (2014 р.), дипломами МОН та НАПН України (2014 р.), конкурсу «Освіта Харківщини. Кращі імена» (переможець у номінації «Директор бібліотеки» 2003 р.) та дипломант цього конкурсу – 2002, 2004, 2005, 2008, 2010 рр., наш ювіляр дуже спокійно ставиться до різного роду відзнак. А весь час невтомно й продуктивно працює на бібліотечній ниві – має 98 публікацій, з них: 71 наукових, 19 науково-бібліографічних, 8 навчально-методичних.

Учні Лариси Петрівни – випускники Харківської державної академії культури, де вона тривалий час з успіхом працювала старшим викладачем, – із вдячністю говорять про неї як про талановитого педагога, чудового наставника, цікавого та приємного співрозмовника.

Лариса Петрівна – людина з широким світоглядом та світом захоплень, нестандартним мисленням, креативним підходом до вирішення нагальних питань. Має справжню свідому громадянську позицію, підтримує волонтерський рух, залишається активним донором (донька та син теж є донорами). Філософське ставлення до життя чітко прослідковується у її віршах, бесідах, справах.

Лариса Петрівна не лише професіонал та багатогранна особистість, а й любляча дружина, турботлива мама та бабуся, надійний друг. З палкою любов’ю і ніжністю розповідає директор бібліотеки про своїх рідних, родину у власних віршах.

З нагоди ювілею прийміть, Ларисо Петрівно, найщиріші побажання міцного здоров’я, особистого та родинного щастя, невичерпної енергії та наснаги у всіх Ваших добрих справах. Нехай у домі завжди панують мир і злагода, у серці – доброта, а у справах – мудрість. Хай доля і надалі буде прихильною до Вас, даруючи радість життя, незрадливу удачу, вірних і надійних друзів!

Колектив науково-технічної бібліотеки НТУ «ХПІ»

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет