О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

«Студентська весна – 2017»


#9 от 28.04.2017

;

Перемоги політехніків

Традиційний міський конкурс студентської художньої самодіяльності вчергове довів, що політехніки надзвичайно обдаровані, творчі й натхненні аматори, а наш Палац студентів – домівка талантів, якими є і студенти Політеху, і їх наставники в творчості. НТУ «ХПІ» отримав найбільшу кількість призових місць, їх журі віддало і творчим колективам, і окремим виконавцям. Постійним членом журі «Студентської весни» з 2009 року є Петро Леонідович Смирнов, заступник директора Палацу студентів нашого університету. Ми попросили його прокоментувати результати конкурсу.

П. С.: Так, політехнікам присуджено 5 перших, 8 других та 3 третіх місць у різних жанрах та номінаціях. Цього року вперше в окрему номінацію були виділені творчі університети – Харківська академія культури та педагогічний університет ім. Г. Сковороди. Рівень же виступів інших вузів, які досі змагалися разом із ними, тепер можна було оцінювати об’єктивніше. Особливо відзначилися наші інструменталісти – Народний аматорський колектив профспілок України оркестр «Крещендо», «SM band», ансамбль струнних інструментів «Отакої». Вони вибороли перші місця в своїх жанрах.

Редакція: Вітаємо Вас, Петре Леонідовичу, як керівника ансамблю «Отакої», а також інших керівників колективів Палацу студентів, який став Срібним призером «Студентської весни–2017»!

П. С.: Дякую! Мені дуже приємно, що всі наші колективи впевнено й переконливо продемонстрували свою майстерність і обдарованість. Це й театральний жанр – драматичний театр «Політехнік», і окремі виконавці. Чудово виступили танцювальні колективи, всі учасники конкурсу зробили свій внесок у здобуття нашим університетом другого місця серед вузів Харкова.

Редакція: Які Ваші побажання на майбутнє нашим учасникам самодіяльності?

П. С.:Успіхи нашого університету в цьому напрямку повинні множитися, в тому числі, за рахунок залучення нових талантів, яких, я впевнений, досить на всіх факультетах. Так, наприклад, політехніки ще не брали участі в такій номінації конкурсу, як «Кінодебют». Мова йде про короткі відеоматеріали у різних форматах. За умовами конкурсу це можуть бути художнє, документальне, гумористичне відео; компоузинг та 3D графіка; соціальна реклама; рекламні ролики та ін.; репортаж; музичний кліп тощо. Така творчість у руслі професійних інтересів і вмінь багатьох наших студентів, вони можуть багато зробити для реклами рідного вузу і додати високих балів та призових місць у майбутні перемоги політехніків на конкурсах.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет