О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Київський районний відділ міста Харкова МНС України в Харківській області інформує


#9-10 от 14.04.2005

Згідно з оперативними даними добових звітів ГУ (У) МНС в областях протягом грудня 2004–січня 2005 зареєстровано 3908 пожеж і загорянь: у житловому секторі – 3491, на підприємствах, в організаціях та установах – 120, у транспорті – 195, лісових і торф’яних – 4, інших – 98.

Врятовані 344 особи, травмовані 216. Вогонь забрав життя 578 осіб, 13 із них – діти.

Орієнтовані збитки від пожеж 33949 грн., із них на суму 7115 – прямі.

Підрозділами Державної пожежної охорони здійснено 3942 виїзди на гасіння пожеж, ліквідацію аварій та наслідків від стихійних лих.

В Харківській області

зареєстровані 243 пожежі та загоряння: в житловому секторі – 208, на підприємствах, організаціях та установах – 12, у транспорті – 4, інших – 19. Врятовано 48 осіб. Загинули 33 особи.

Орієнтовані збитки від пожеж – 2891 грн., із них на суму 992 грн. – прямі.

Оперативно-рятувальними підрозділами здійснено 268 виїзди на гасіння пожеж, ліквідацію аварій та наслідків стихійних лих.

Різдвяної ночі студент 4-го курсу Харківського автодорожнього університету повернувся після святкування до своєї кімнати у гуртожитку. В помешканні нікого не було: колеги роз’їхалися по домівках. Хлопець запалив свічку і поставив її на край столу, увімкнув магнітофон, надів навушники. Слухаючи музику, він заснув. Догорівши, свічка впала зі столу на край ліжка. Зайнялися папір, ковдра та штора. Хлопець спав...

Студенти, котрі мешкали в сусідній кімнаті, відчули запах диму й повибігали в коридор. Один із них, увійшовши до кімнати, звідки уже почав сотатися дим, побачив на одному із ліжок полум’я. Він підхопив хлопця, на якому горіла ковдра, та виніс його з кімнати. Інший студент у цей час побіг на вахту викликати пожежно-рятувальну службу.

Повідомлення про пожежу надійшло до чергової частини ГУ МНС в області о пів на другу ночі. За номером виклику на місце виїхали чотири відділення з Київського та Московського районів міста.

З’ясувалося, що студентів у гуртожитку майже не було. Через задимлення коридору довелося надіти апарати на стисненому повітрі. Евакуювали чотирьох студентів, на щастя, медична допомога їм не знадобилася.

Збитки, завдані вогнем, наблизилися до суми 2500 гривень. Майна врятовано на суму близько 50000 гривень.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет