О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Новини, події, факти


#9 от 28.04.2017

Двостороння співпраця

Наприкінці березня делегація НТУ «ХПІ» на чолі з проректором, професором Геннадієм Хрипуновим відвідала Єгипет. У приміщенні Посольства України в Єгипті відбулася презентація нашого університету. У цьому заході взяли участь помічник ректора НТУ «ХПІ» по роботі зі студентами з країн Близького Сходу Іссам Шахін, Посол України в Єгипті Геннадій Латій, дипломатичний склад Посольства і потенційні єгипетські партнери університету. Під час зустрічі були обговорені перспективи взаємовигідного двостороннього співробітництва в сфері вищої освіти та навчання студентів із Єгипту в Україні.

АКІТ–2017

Команда студентів кафедри автоматизації технологічних процесів та екологічного моніторингу НТУ «ХПІ» успішно виступила у ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» (АКІТ). «Срібло» в індивідуальній першості серед бакалаврів здобула студентка 4 курсу Валерія Девицька. Крім того, бронзовими призерами (3 командне місце) олімпіади стали студенти спеціальності «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» Валерія Девицька (ІТ-33б), Оксана Черкашина (ІТ-33б), Юлія Єрьоменко (ІТ-32бм) і Артем Пугановський (ІТ-32бм). Підготовкою політехніків керував завідувач кафедри АТС та ЕМ НТУ «ХПІ» професор Михайло Подустов.

Політехніки – переможці конкурсу «Авіатор 2017»

Маргарита Верховець (студентка 3-го курсу факультету соціально-гуманітарних технологій) та Антон Гулий (студент 5-го курсу енергомашинобудівного факультету) здобули перемогу у всеукраїнському освітньому проекті «Авіатор 2017». Політехніки увійшли до сотні кращих студентів, які 20 червня цього року відвідають Міжнародний авіасалон Ле Бурже у Франції. Два дні вони проведуть на одному з престижних форумів світу, також їх чекає екскурсія Парижем і відвідання Діснейленду. Нагадаємо, що проект «Авіатор 2017» стартував у жовтні 2016 р. і тривав півроку. Для участі в ньому зареєструвалися 6 500 студентів із 44 вищих навчальних закладів та коледжів України. Конкурсанти подолали п’ять етапів, серед яких були тести з теорії та історії авіації, точних наук і авіаційної англійської, а також креативні завдання від членів журі – розробка бізнес-плану і презентація власного інвестиційного проекту.

20 студентів МТ факультету

стали переможцями Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт у 2017 році. Виступивши у різних напрямках, політехніки були нагороджені дипломами 1 та 2 ступенів.

Делегація Познанського технологічного університету (Польща) відвідала НТУ «ХПІ»

Серед іноземних гостей були представники факультету машинознавства і транспорту: завідувач кафедри теплотехніки, професор Анджей Фрежковяк, професор Міхал Ціалковські та доктор Рафал Урбаньяк. Вони спілкувалися з представниками кафедр турбінобудування, теплотехніки та енергоефективних технологій нашого університету, обговорювали з ними питання наукового співробітництва. На зустрічі також були визначені теми науково-дослідних робіт, що становлять спільний інтерес вчених.

В НТУ «ХПІ» відбувся науковий семінар, на якому виступили вчені нашого університету професори О. П. Усатий, О. І. Тарасов, О. М. Ганжа, В. П. Субботович, доцент Л. І. Збараз і доктор Познанського технологічного університету Рафал Урбаньяк.

За матеріалами пресслужби НТУ «ХПІ»

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет