О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Нові напрямки


[З. Мельник]
#2 от 13.02.2017

Професор Олег Валентинович Соболь – доктор фізико-математичних наук, відомий вчений у галузі структурної інженерій матеріалів, завідувач кафедри «Матеріалознавство» НТУ «ХПІ».

Під його керівництвом виконуються фундаментальні та прикладні розробки у співпраці з вітчизняними та закордонними фахівцями. О. В. Соболь – автор понад 570 наукових публікацій, серед них 10 монографій, 5 навчальних посібників. Має міжнародні патенти та нагороди спеціалізованих виставок. Протягом останніх 5 років бібліографічна база даних Scopus, де відстежуються публікації та цитованість високорейтингових статей у міжнародних наукових виданнях, зареєструвала понад 120 (а загалом 148) високорейтингових публікацій професора О. В. Соболя з 545 посиланнями та h - індексом цитування Хірша 16. Він також є офіційним рецензентом багатьох наукових журналів видавництва Elsevier.

Така динаміка наукових досягнень Олега Валентиновича за останні 5 років стала підставою його запрошення в якості експерта до вищих навчальних закладів Йорданії, яку він відвідав у січні цього року. В університеті Аммана та Тафільському технічному університеті його познайомили зі станом місцевих наукових досягнень у галузях технологій матеріалознавства та енергоефективних технологій, а на спільних з керівництвом університетів засіданнях були проаналізовані шляхи подальшого розвитку в науково-технічній галузі. Професор О. В. Соболь також висловив свої пропозиції щодо необхідності переозброєння в різних науково-технічних галузях, побував у лабораторіях вищих навчальних закладів та ознайомився з 3 рівнями системи освіти Йорданії.

За результатами візиту були обговорені можливості створення в близькосхідному регіоні науково-технічного «Центру нових технологій і матеріалів». Професор О. В. Соболь та керівництво університетів Йорданії погодили розширення співпраці в науковій сфері (перш за все, пов’язаної з новітніми технологіями для одержання нових матеріалів, включаючи нанотехнології, подовження робочого ресурсу деталей і устаткування та підвищення енергоефективності), а також у сфері освіти.

«Я хочу, щоб наші розробки та фахівці були затребувані, зокрема, і на близькосхідному напрямку. Будь-яке впровадження наших наукових розробок та технологічних рішень дає можливість не тільки просувати бренд НТУ «ХПІ», а й України в цілому», – зазначив професор О. В. Соболь.

За результатами візиту професору О. В. Соболю було вручено «Почесний знак» Тафільського університету за внесок у науковий розвиток (на знімку).

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет