О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Зазирни у світ сучасних IT-технологій разом з кафедрою «Обчислювальна техніка та програмування»


[С. Семенов, завідувач кафедри «Обчислювальна техніка та програмування» НТУ «ХПІ».]
#2 от 13.02.2017

30 січня 2017 року згідно з запланованою програмою Дня науки на кафедрі «Обчислювальна техніка та програмування» НТУ «ХПІ» було проведено профорієнтаційні заходи з майбутніми абітурієнтами. Школярі з задоволенням ознайомилися з роботехнічними розробками кафедри, проявили зацікавленість щодо питань розробки програмного забезпечення. В майбутньому вони виявили бажання навчатися в нещодавно відкритій школі «IT-kids », створеній кафедрою «Обчислювальна техніка та програмування» НТУ «ХПІ» в жовтні 2016 року.

Школа орієнтована на навчання дітей віком 10–16 років. Під час занять діти отримують навички програмування, створення WEB-сайтів, векторної і растрової графіки, 3D-моделювання, алгоритмічної логіки і робототехніки. Заняття проводяться досвідченими викладачами кафедри «Обчислювальна техніка та програмування» з використанням сучасного обладнання та врахуванням нових актуальних тенденцій розвитку IT-сфери.

Школа «IT-kids » використовує інтерактивний та ігровий методи в навчанні. Учні отримують можливість побачити, як науковий метод або теорія можуть бути застосовані у повсякденному житті.

В ході занять діти не тільки отримують необхідні знання, а й мають можливість їх застосувати на практиці. Заняття проходять у невимушеній атмосфері вільного спілкування між учнями і викладачами.

На знімку: школярів навчала доцент Олена Петрівна Черних

В рамках однієї групи формуються окремі команди. Це дає можливість дітям не тільки краще засвоювати нові знання, а й розвивати свої лідерські та комунікативні якості, працювати в команді, а також знаходити нових друзів.

В ході занять діти мають можливість розвивати логічне та творче мислення. У невеликих групах вони збирають і програмують спеціальні набори на базі плат Arduino, вивчаючи в ігровій формі фізику, математику, програмування, 3D-моделювання, пристрій комп’ютера і багато іншого!

Завдяки сучасним підходам до викладання слухачі школи буквально з другого заняття мають можливість написати свої перші програми для управління мікроконтролерами, а навички 3D-моделювання дозволяють їм створити власні конструкції роботів, які в результаті моделюються за допомогою 3D-принтера.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет