О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Багатьох років творчої праці!


#2 от 13.02.2017

25 січня колеги й друзі привітали з ювілеєм Ганну Валентинівну Бистріченко, завідувача навчальної лабораторії з вивчення й збереження історико-культурної спадщини України та Національного технічного університету «ХПІ». З Музеєм історії університету, який має звання Народного, знайомий кожен політехнік. Це справжній осередок вдячної пам’яті, патріотичного виховання, навчання на кращих традиціях вищої школи, нашого славетного вузу.

На посту його керівника Ганна Валентинівна натхненно й успішно продовжує справу, розпочату її попередниками, що створили Музей. Примножується і зберігається історична спадщина НТУ «ХПІ» в контексті розвитку української держави. Ведеться активна діяльність з популяризації досягнень факультетів, кафедр, видатних вчених, випускників та студентів університету.

Фонди музею налічують понад 14 тисяч експонатів, його джерельною базою користуються викладачі, студенти, аспіранти. Багатство експозицій, які постійно змінюються й оновлюються, вражає численних відвідувачів музею – від першокурсників, які звідси починають своє знайомство з університетом, до зарубіжних делегацій, численних гостей НТУ «ХПІ». Прослухавши емоційну, сповнену наочними матеріалами лекцію, студенти виходять із музею з почуттям гордості за рідний вуз, відчувши велич та значущість внеску багатьох поколінь видатних вчених, які працювали та працюють в університеті сьогодні, залучившись до традицій Харківського політехнічного. Діяльність музею відзначена рядом нагород – дипломів, грамот, званням «Зразковий», присвоєного Міністерством освіти і науки України в 2011 році.

За всіма цими справами й успіхами – наполеглива творча праця Ганни Валентинівни Бистріченко. Вона особисто неодноразово була відзначена грамотами, серед яких грамота Департаменту освіти та науки Харківської облдержадміністрації, Подяка харківського міського голови, Подяка МОН України за сумлінну працю, ініціативу та наполегливість, високий професіоналізм та вагомий особистий внесок у справу виховання студентської молоді.

Ректорат, колектив університету, редакція газети «Політехнік» щиро вітають Вас, Ганно Валентинівно, з ювілеєм і бажають міцного здоров’я, добробуту і нових творчих досягнень!

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет