О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Монографія науковців НТУ «ХПІ»


[З. Мельник]
#1 от 27.01.2017

До уваги банкірів!

Восени 2016 року побачила світ монографія «Вартісно-орієнтоване забезпечення фінансового стану банківського бізнесу», головним редактором та автором якої є професор кафедри менеджменту зовнішньоекономічної діяльності та фінансів НТУ «ХПІ» Юрій Ілліч Лернер. Робота присвячена надзвичайно важливим проблемам в галузі управління банківськими структурами, вирішення яких дозволить створити оптимальні умови для існування та функціонування економіки та всього суспільства.

До авторського колективу монографії також увійшли: завідувач кафедри менеджменту ЗЕД та фінансів ХПІ, д. е. н., професор В. А. Міщенко; директор Харківського інституту ДВНЗ «Університет банківської справи», д. е. н., професор Б. В. Самородов, директор Харківського обліково-економічного технікуму-інтернату ім. Ф. Г. Ананченка, к. е. н., О. А. Галкіна; к. е. н., професор кафедри економічного аналізу та обліку НТУ «ХПІ» Р. Ф. Смоловик; доценти кафедри менеджменту ЗЕД та фінансів, к. е. н. А. Б. Білоцерківський та А. Ю. Геворкян і аспірант кафедри менеджменту та оподаткування В. І. Ковшик.

У сучасних умовах роль науки в житті суспільства значно зростає. Це обумовлює необхідність збільшення інвестицій і розширення сфери застосування наукових досліджень. Для найбільш ефективної практичної реалізації результатів цих досліджень важливим є системний підхід до вирішення проблем економічного розвитку на всіх рівнях: від підприємства до держави в цілому.

На жаль, у вітчизняних реаліях більшість стратегічних рішень у бізнесі спираються не на професійні розрахунки, не на економічно обґрунтовані програми і проекти, а на одноосібне інтуїтивне рішення керівників. Саме тому у монографії розглядаються проблеми, пов’язані з прийняттям економічних рішень, і пропонується методика вибору оптимальних варіантів у складних ситуаціях.

Робота містить наукові та практичні рекомендації, спрямовані на покращення різних аспектів діяльності банківських структур. Автори сподіваються, що застосування викладених у дослідженні результатів допоможе підвищити ефективність та забезпечити фінансову безпеку банківської системи, а також зміцнити економіку України.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет