О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Захоплююча історія Політеху


[Доцент О. Носирєв]
#17-18 от 12.10.2016

Традиційно у вересні Музей історії НТУ «ХПІ» відкриває свої двері для першокурсників університету. Тут вони знайомляться з історією нашого вузу та безпосередніми творцями цієї історії – видатними вченими й педагогами. Ось і цього року Музей відвідали студенти кафедри менеджменту зовнішньоекономічної діяльності та фінансів груп БФ-36а та БФ-36б факультету бізнесу та фінансів. Екскурсію провела директор Музею історії НТУ «ХПІ» Ганна Валентинівна Бистріченко.

Перед студентами розгорнулися найцікавіші сторінки історії рідного навчального закладу, біографії видатних випускників, вчених. Тут безліч експонатів, що ілюструють досягнення наукових шкіл, унікальні розробки, традиції колективу. Багато цікавих експонатів і відомостей про міжнародне співробітництво, творчі та спортивні досягнення харківської Політехніки, документів, фотознімків тощо.

Слід зазначити, що Музей історії НТУ «ХПІ» – це жива організаційна структура, яка допомагає формувати у студентів світогляд й виховувати особистість. Це візитна картка НТУ «ХПІ», вищого навчального закладу, де головним «продуктом» є студент з його загальнокультурним і соціально-моральним, а не тільки професійним розвитком. А головними його завданнями є нагромадження, збереження та відтворення в хронологічній послідовності історії навчального закладу: від витоків – до сьогодення та прищеплення молоді почуття гордості за свій вуз, виховання патріотів ХПІ й нашої країни в цілому.

кскурсія выявилась надзвичайно цікавою та захоплюючою. «Дуже сподобалася екскурсія. Ми багато дізналися про історію університету, про видатних вчених, їхні відкриття, про факультети і спеціальності, про викладачів та студентів», – саме такими були враження студентської групи. Студенти висловлюють щиру вдячність екскурсоводу Ганні Валентинівні Бистріченко за змістовну і цікаву розповідь про нашу Альма-матер!

Доцент О. Носирєв

В експозиції Музею представлені оригінальні перші прилади, якими користувалися студенти Харківського технологічного ще наприкінці ХІХ століття.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет