О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Активного творчого довголіття!


[Професор В. Булавин, зав. кафедри ЗНХ; доцент Т. Мельник]
#14-15 от 30.08.2016

7 серпня 2016 року виповнилося 75 років професору кафедри загальної та неорганічної хімії, доктору технічних наук А. М. Бутенку, який працював у нашому університеті понад 45 років.

Нема сумніву, що весь «дополітехнічний» життєвий шлях Анатолія Миколайовича: строкова служба в армії, навчання на хімічному факультеті Харківського університету, який він закінчив з відзнакою, педагогічна діяльність в ХАІ та ХІМЕСХу, плідна наукова праця у ВНІІ «Електроапарат», були тільки підґрунтям для досягнення вершин педагогічної і наукової майстерності у стінах НТУ «ХПІ».

Основні трудові віхи ювіляра в ХПІ – аспірант, асистент, доцент, професор – мають багате наповнення. За період з 1972 по 2016 рр. він опублікував понад 400 наукових праць, до яких відносяться також авторські свідоцтва та патенти, 3 монографії, 15 навчальних та 23 навчально-методичних посібники і підручник «Хімія» для учнів 9 класів середньої школи, три «Великих сучасних довідники школяра з природничих наук» для підготовки випускників середніх учбових закладів до зовнішнього незалежного оцінювання.

Професор А. М. Бутенко підготував 5 кандидатів технічних наук. Анатолій Миколайович тривалий час був членом видавничої ради НТУ «ХПІ», заступником завідувача кафедри та декана з навчально-методичної роботи. Багатогранна науково-дослідна робота Анатолія Миколайовича пов’язана з розробками та удосконаленням технологій різноманітних каталізаторів для впровадження у хімічній промисловості, а також спрямована на підвищення їх терміну експлуатації та на вирішення екологічних проблем.

Як висококваліфікований педагог, він щиро ділиться своїм педагогічним талантом, колеги постійно відчувають його турботу і небайдужість до кафедральних справ. Його мудрість, доброзичливість, повага до колег та студентів здобули заслужений авторитет.

Колектив кафедри загальної та неорганічної хімії щиро вітає Анатолія Миколайовича і бажає йому міцного здоров’я, сімейного благополуччя, активного творчого довголіття і наснаги!

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет