О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Здобутки літнього сезону


[Марія Долгарєва]
#14-15 от 30.08.2016

Бадмінтон

18-24 липня в місті Загреб (Хорватія) відбулися 3-і Європейські студентські ігри, де Анастасія Дмитришин (СГТ-42) та випускниця ХПІ Єлизавета Жарка посіли 1 місце в парній категорії, а Дар’я Самарчанц (СГТ-42) стала володаркою срібної медалі в одиночній категорії, обігравши німкеню, але поступившись росіянці. У цьому турнірі брали участь також Ганна Міхалькова (СГТ-44), Кирило Нестеренко (СГТ-40) та Олександр Шмундяк (СГТ-45). Зазначимо, що ці Ігри об’єднали змагання з 12 літніх видів спорту, серед яких був і бадмінтон. У командному турнірі збірна ХПІ (на знімку) змагалась з командами Кіпру та Туреччини. Представників першої ми обіграли з рахунком 5:0, а спортсменам другої поступилися 2:3. У підсумку українці не змогли пробитись у «вісімку» найсильніших і боролися за 9 місце. А ось у жіночій парі нам виявилися «по зубам» француженки, англійки, туркені та росіянки.

Гребний слалом

Переможцем чемпіонату світу серед юніорів U-23 (липень, Польща) повернувся додому Руслан Пестов (СГТ-25в). Він зайняв 1 місце в змаганнях на одинарній байдарці, залишив у фіналі позаду спортсменів з Австрії та Польщі. Слід відзначити, що це перше «золото», яке завоювали харків’яни на такому престижному турнірі саме з цього виду спорту.

Легка атлетика

Вдало виступили харківські політехніки і на чемпіонаті України серед юніорів, який відбувся у Кіровограді в червні. Його чемпіонами стали Ірина Рофе-Бекетова (ІТ-45) -7-борство та Роман Супрун (СГТ-45) - 110 м з/б, який показав третій результат в естафеті 4x100 м. Срібними призерами турніру стали Ксенія Цюрюкало (СГТ-45) - метання диску та Лілія Клінцова (ІТ-44) - стрибки у висоту, «бронза» на рахунку Володимира Кожухівського (ІТ-54а) та Віталія Ічанського (МШ-24) - естафета 4x100 м. У метанні списа 4 місце зайняв Андрій Кумов (СГТ-45), до «сімки» найсильніших увійшов і Кирило Шкрипинець (СГТ-45), який метав диск.

Пізніше у цьому ж місті пройшов командний чемпіонат України, де збірна нашого університету зайняла 1 місце. Найкращі результати показали Ірина Рофе-Бекетова, яка на цих змаганнях виконала норматив майстра спорту України, Оксана Мартинова (СГТ-45у) та Жанна Ярушевська (СГТ-43у) - естафета 4x100 м. Жанна додала у скарбничку медалей нашої команди ще і «бронзу», яку завоювала на дистанції 100 м з/б. Бронзовими призерами також стали Марина Немченко (ІТ-53б) - 1500 м, Ярослав Ісаченков (ЕМБ-22а) - потрійний стрибок та Андрій Дещенко (ІТ-13а) - 3000 м з/п.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет