О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Весна на кафедрі електричних машин стала врожайною на дипломи!


[В. Шайда]
#9-10 от 16.05.2016

Відомо, що вже декілька останніх років студенти кафедри електричних машин займають лідируючі позиції у нашому університеті за кількістю перемог у студентських олімпіадах та конкурсах наукових робіт. Не став винятком і 2016 рік.

У Всеукраїнській олімпіаді за напрямом «Електромеханіка» для спеціальності «Електричні машини і апарати» у Кременчуцькому національному університеті команда харківських політехніків посіла друге місце, а Світлана Ревуженко (на знімку друга справа) – перше (науковий керівник – доцент О. Ю. Юр’єва). Нагороди команді та її лідеру вручив ректор КрНУ М. В. Загирняк.

У Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт за спеціальністю «Електричні машини та апарати» у тому ж університеті переможцями стали роботи Р. Єлагіна «Автоматизовані розрахунки в програмному середовищі FEMM динаміки електромагнітних та силових процесів в асинхронних двигунах», О. Кошового «Аналіз електромагнітних параметрів та процесів лінійного імпульсного двигуна, як джерела слабких сейсмічних коливань» та П. Матвєєнка «Чисельно-польова оцінка ефективності укорочення обмотки статора турбогенератора» (науковий керівник – професор В. І. Мілих). На знімку з «тренером» і керівником делегації.

У Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт за напрямом «Гірництво» за спеціальністю «Гірнича електротехніка та електромеханіка» у Криворізькому національному університеті срібними призерами стали дві роботи: О. Кошового «Дослідження імпульсного режиму роботи лінійного електродвигуна при незалежному живленні його обмоток» та Б. Ревякіна «Визначення електромагнітних параметрів асинхронного двигуна на основі чисельних розрахунків магнітних полів» (науковий керівник – професор В. І. Мілих). На знімку з керівником делегації доцентом А. М. М
асленниковим.

У Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робот у галузі «Електротехніка і електромеханіка» в Дніпродзержинському державному технічному університеті одними з кращих були визнані роботи – Є. Зубань «Заходи щодо поліпшення пускових характеристик асинхронних двигунів, призначених для приводу авіаційних агрегатів» – 2 місце (науковий керівник – професор В. В. Шевченко) та С. Ревуженко «Оптимізація трифазного асинхронного двигуна з метою поліпшення показників енергоефективності» – 2 місце (старший викладач Л. В. Шилкова). На знімку з керівником делегації професором В. В. Шевченко.

Отже, цей весняний сезон виявився «урожайним» для студентів кафедри електричних машин, між іншим – як і у попередні роки. Сьогодні вони стали переможцями 8 разів у особистому заліку, та один раз – у командному. Зауважимо, що все це відбувалося «на виїзді», де завжди «грати» складніше, ніж удома.

Однією з рис цьогорічного успіху є те, що майже всі переможці мали досвід за попередній рік, за виключенням тільки Богдана Ревякіна. Особливо треба відзначити Олега Кошового та Світлану Ревуженко, які у цьому році вибороли перемоги в особистому заліку двічі кожний. А ще у них були успіхи і у попередньому році. Тепер Олег є рекордсменом кафедри – у нього чотири перемоги у II турі Всеукраїнських конкурсів студентських наукових робіт, причому у трьох різних містах України. Але, сподіваємося, що цей рекорд у наступному році перевищить Світлана, яка навчається тільки на четвертому курсі і вже має три особисті дипломи переможця. А ось Олег вже буде у червні захищати випускну магістерську роботу.

Безперечно, що у перемоги студентів значній внесок роблять їхні керівники. Історія свідчить, що з 2008 року, коли почалася «традиція перемог», наші студенти ставали призерами і переможцями 47 разів, а ще були і командні перемоги. Заслуга в 7 з них належить доценту О. Ю. Юр’євій. Левову частку перемог, а саме 21, у конкурсах студентських наукових робіт забезпечив завідувач кафедри, професор В. І. Мілих. Активно працює у цьому ж напрямку професор В. В. Шевченко, яка виховала 6 переможців, в тому числі і у Харківському регіональному конкурсі. Свою лепту внесли і деякі інші викладачі кафедри.

Отже, поздоровляємо студентів-переможців та їхніх наукових керівників і бажаємо усім подальших творчих досягнень у конкурсах, у навчанні, у майбутній професійній діяльності!

В. Шайда, доцент кафедри електричних машин, заступник декана ЕМБ факультету з наукової роботи

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет