О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

«Україна і світ: гуманітарно-технічна еліта та соціальний прогрес»


[З. Мельник]
#8 от 15.04.2016

Міжнародна науково-теоретична конференція студентів та аспірантів з такою назвою відбудеться в НТУ «ХПІ» 19–20 квітня. Традиційний для нашого університету форум цього року присвячений 55 річниці першого польоту людини в космос. У роботі 12 секцій візьмуть участь викладачі, аспіранти і студенти з нашої країни, а також з Лівану, Азербайджану, Туркменістану, Йорданії, Грузії, Китаю та інших країн світу. Конференція сприяє вдосконаленню навичок наукового дослідження у студентської молоді, вихованню їх як особистостей, громадян своїх держав, розвитку і зміцненню дружби між народами.

Пленарне засідання конференції відбудеться в аудиторії №12 ректорського корпусу НТУ «ХПІ» 19 квітня з 10.00 до 13.00. Потім розпочнуть роботу секції: «Філософська думка України та світова філософія», «Актуальні проблеми історії України», «Сучасні проблеми економічного розвитку України в умовах глобалізації», «Соціальні проблеми та шляхи розвитку України», «Космічний вектор в історії науки і техніки», «Міжнародна освіта в Україні: тенденції та новації» та інші.

Секція «Внесок українських вчених у дослідження космосу» буде працювати 20 квітня з 10.00 у фізичному корпусі НТУ «ХПІ» (кафедра фізики металів і напівпровідників). Голова секції – завідувач кафедри фізики металів і напівпровідників, д. ф.-м. н., професор С. В. Малихін; секретар секції – доцент цієї ж кафедри, к. ф.-м. н. В. В. Стариков. Тут прозвучать цікаві доповіді вчених нашого університету. Це, наприклад, «Піонерські роботи вчених ХПІ і їх вихованців в області ракетно-космічної техніки» (С. О. Назаренко); «Дослідження температурного поля блоку гіроскопів штучного супутника Землі» (С. О. Пащенко, А. В. Скоробагатих, Д. В. Бреславський); «Нові аналітичні еталонні моделі обертання твердого тіла» (І. О. Сліпенчук, К. К. Рижова, Ю. А. Плаксій); «Управління бойовим маневром літака» (В. Ю. Яценко, В. Б. Успенський) та багато інших.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет