О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Спорт


#8 от 15.04.2016

Боротьба самбо

У лютому в Харкові відбувся чемпіонат України, на якому Андрій Мельник (ІФ-73), Андрій Сорокін (АП-45а) та Юрій Осипенко (ІФ-71) увійшли до «десятки» найсильніших. У березні ж на Міжнародному турнірі «Пам’ять» (Кривий Ріг) Андрій Сорокін виборов золоту медаль.

Легка атлетика

Володарем «бронзи» повернувся із Запоріжжя додому Андрій Дещенко (ІТ-13а) – на знімку внизу, який успішно виступив на змаганнях «Кубок України» на дистанції 3000 м з перешкодами.

Не підвели своїх наставників і політехніки, які брали участь у чемпіонаті України серед юніорів у Сумах. Ірина Рофе-Бекетова (ІТ-45) посіла 1 місце у 5-борстві, Роман Супрун (СГТ-45) зайняв 2 місце у забігу 60 м з бар’єрами, а Лілія Клінцова (ІТ-44) стала бронзовим призером у стрибках у висоту.

Трохи пізніше у тому ж місті відбувся і чемпіонат України серед молоді, де Оксана Мартинова (СГТ-45у) показала кращий результат у стрибках у довжину, Ірина Рофе-Бекетова стала другою у 5-борстві, а Андрій Дещенко (2000 м з/п) та Лілія Клінцова (висота) були нагороджені бронзовими медалями. Цими ж днями у тому ж місті кращі легкоатлети нашої країни змагалися і на чемпіонаті України. Тут Оксана Мартинова завоювала «бронзу» в стрибках у довжину.

Підводний спорт

«Занурившись із головою» у змагання «Кубок України з плавання в ластах» (Київ), харківські політехніки підняли з дна басейну багату на медалі скарбничку. На рахунку Євгена Золотова (СГТ-44) два «золота» та одна «бронза», Карини Шатової (СГТ-42) – дві срібних медалі та дві бронзових, а Марія Рябуха (БФ-22б), Ярослав Федоров (СГТ-72) та Сергій Єлісєєв (СГТ-44) вибороли по «сріблу».

Скелелазіння

На I етапі «Кубка України», який відбувся у Вінниці, Маргарита Захарова (СГТ-42) посіла 2 місце у боулдерингу, 1 місце вона зайняла на чемпіонаті міста (Харків), срібні медалі дівчина завоювала на чемпіонаті України серед студентів (Кривий Ріг) та на II етапі «Кубку України» (Кам’янець Подільський).

Стрільба з луку

Стріли Дар’ї Павліченко та Анастасії Волобуєвої (ІФ-72) знову потрапили у ціль! Дівчата гарно виступили на Всеукраїнських змаганнях у приміщенні «Кубок олімпійського чемпіона Віктора Рубана», який відбувся у Харкові. Вони завоювали на цьому турнірі золоті медалі! Згодом Дар’я виборола 2 місце на чемпіонаті України у приміщенні (Суми).

Шорт-трек

З кожним разом набирає обертів у свої виступах Марія Долгополова (СГТ-44). Дівчина посідає призові місця у змаганнях з шорт-треку (англ. Short track speed skating, укр. Швидкісний біг на ковзанах на короткій доріжці) – вид ковзанярського спорту. На чемпіонаті України серед юніорів (Харків) вона завоювала «золото» на дистанціях 1500 і 1000 м, та «срібло» – 500 м. Згодом Марія брала участь у чемпіонаті Європи (Росія), чемпіонаті світу серед юніорів (Болгарія), у етапі «Кубку світу» (Німеччина). А у лютому талановита спортсменка показала кращий результат на чемпіонаті України (Харків), де на її рахунку три золоті медалі (1500, 1000, 500 м). Таким чином вона завоювала право виступати на чемпіонаті світу, який відбувся у березні в Сеулі (Південна Корея).

Більш детальну інформацію про спортивні успіхи Марії читайте у наступному номері газети

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет