О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Кафедрі турбінобудування НТУ „ХПІ” – 75


[Б. Патон, Президент Національної академії наук України, академік НАН України]
#9-10 от 14.04.2005

НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ НАУК УКРАЇНИ

Шановні колеги!

Національна академія наук України вітає керівництво, викладачів, вчених, аспірантів, студентів, всіх працівників кафедри турбінобудування Національного технічного університету „Харківський політехнічний інститут” із славним ювілеєм – 75-річчям від дня її заснування.

За 75 років плідної діяльності кафедра виховала великий корпус висококваліфікованих інженерів. Кафедра турбінобудування НТУ „ХПІ” брала участь у створенні першої на теренах СРСР газової турбіни, спільно з Харківським турбінним заводом розробила конструкцію останніх ступенів потужних швидкохідних та тихохідних турбін, які мають високу надійність та економічність, та за своїми технічними характеристиками відповідають кращим зарубіжним зразкам.

Значимість та вагу проведених досліджень і отриманих результатів засвідчує той факт, що за останній час три співробітники кафедри стали лауреатами Державних премій України в галузі науки і техніки.

Колектив кафедри в наш непростий час зберігає високий професіоналізм та вміння долати труднощі.

У день ювілею НАН України щиро бажає колективу кафедри турбінобудування Національного технічного університету „ХПІ” доброго здоров'я, щастя, нових творчих звершень на терені науки і технічного прогресу!

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет